La Policia Nacional deté a València una jove i al seu nóvio per mantindre tancada en una habitació a la seua iaia de 72 anys

La víctima estava gran part del dia en una habitació tancada amb cadenat i amb la finestra apuntalada per a evitar que isquera

Els fets haurien succeït des de l’any 2018 en el domicili propietat de la septuagenària, on els tres residien

La dona va escapar de l’habitatge al moment menys pensat de la seua neta i va alertar de la situació a l’empleat d’una farmàcia pròxima, que va avisar a la Policia Nacional

07-novembre-2020.- Agents de la Policia Nacional han detingut a València a dos joves, una dona de 18 anys i la seua parella de 22, com a presumptes autors d’un delicte de maltractaments en l’àmbit familiar, després de pel que sembla mantindre tancada a l’iaia d’ella, de 72 anys, en una habitació del domicili on els tres residien.

Els fets haurien ocorregut des de l’any 2018 en un habitatge de València, propietat de la víctima, on residia al costat de la seua neta i el nóvio d’aquesta. Els ara detinguts presumptament van col·locar un cadenat a la porta de l’habitació de la septuagenària i van apuntalar la finestra a fi d’evitar que isquera.

Sense accés ni al bany

Els investigadors de la Unitat d’Atenció a la Família i Dona (UFAM) han pogut saber que la dona romania tancada a la seua habitació la major part del dia, des de les 20 fins a les 10 hores, permetent-li en algun moment eixir al saló, sense poder accedir a la resta de dependències de l’habitatge, ni tan sols al bany, per la qual cosa havia d’usar bolquer per a fer les seues necessitats. En algunes ocasions, pel que sembla, la neta i la seua parella també li bufetejaven i li vexaven constantment.

Els joves, a més, en diverses ocasions s’haurien absentat tot el cap de setmana, deixant a la víctima tancada sota clau en l’habitatge, sense poder eixir i, encara que amb menjar suficient, sense telèfon amb el qual poder donar avís en cas de necessitar ajuda.

Els policies continuen la investigació per si la dona d’avançada edat haguera sigut obligada a cometre furts en establiments comercials, quan anava acompanyada pels ara detinguts. D’igual manera investiguen si els joves també van poder haver extret diners del compte de la víctima, ja que aquesta cobra una pensió i li haurien sostret la cartilla bancària.

Auxiliada després d’un descuit

La dona de 72 anys ha pogut finalment ser auxiliada pels agents després d’un descuit de la seua neta, que pel que sembla va oblidar tancar en un moment donat la porta de l’habitació, aconseguint així fugir del domicili i avisar de la situació que vivia a l’empleat d’una farmàcia pròxima, qui immediatament va avisar a la Policia Nacional.

Els policies, després de realitzar les investigacions oportunes, han detingut a la neta i al nuvi d’aquesta, tots dos amb antecedents policials, com a presumptes autors d’un delicte de maltractaments en l’àmbit familiar.

Policia Nacional

Deixa el teu comentari