La posada en marxa del Reactor 2 de la Planta de Compostatge de Guadassuar aconseguirà una reducció del percentatge de rebuig fins al 40%

Es millora el procés de compostatge de la instal·lació, augmentant l’aprofitament dels residus que es tracten al 60%

El 2 de juliol es va posar en marxa el Reactor 2 de la Planta de Compostatge. Arribant així a la culminació de totes les obres que han portat a completar el Complex de Tractament i Valorització de Residus Domiciliaris Sòlids del Consorci Ribera i Valldigna.

En 1989 es va començar a treballar en l’antiga Planta de Guadassuar, i moltes coses han canviat. Fonamentalment, la pròpia Planta en si, que l’1 de novembre de 2016, va posar en marxa les noves instal·lacions de recepció, pre-tractament, i recuperació de materials, al juliol de 2019 es va posar en marxa el reactor 1 de compostatge i aquest mes de juliol el reactor 2,  que aconseguirà una reducció del percentatge de rebuig fins al 40%. 

El Pressupost de la Planta de Compostatge (Reactors 1 i 2 més la nau d’afinament) és de 13 milions d’euros.  S’ha convertit en el model a seguir, i ja és un gran referent de gestió de residus a Europa.

El repte més immediat que té és el de trobar un nou abocador entorn de la planta.

Deixa el teu comentari