La quarta tempesta de pedra en un mes en el camp valencià danya fruites d’os a la Ribera

AVA-ASAJA estima que la calamarsa suposa un nou colp per a bresquilles, nectarines, prunes i albercocs en el Marquesat, Benifaió, Alginet i Carlet

L’agricultura valenciana continua vivint la seua particular primavera boja amb un número rècord de dies plujosos i quatre tempestes de pedres en l’últim mes. Diumenge un nou temporal de calamarsa, acompanyat d’aigua i aparell elèctric, va tornar a colpejar fruites d’os que estan en una fase bastant avançada de la recol·lecció a la comarca de la Ribera Alta, segons una primera estimació de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA). Els termes municipals més afectats són el Marquesat: Alfarp, Llombai i Catadau, y en la Ribera Alta Benifaió, Alginet i Carlet.

La calamarsa suposa un nou colp per a molts camps de bresquilles, nectarines, prunes i albercocs, amb afeccions greus de producció i amb fulles en el sòl. 

La tempesta de pedra es va estendre a més punts de la comarca i fins i tot de la Comunitat Valenciana, com L’Horta Sud i Els Serrans, però sense conseqüències importants per a les produccions agrícoles. 

AVA-ASAJA recorda que des del passat 11 d’abril la regió autonòmica acumula sinistres per pedra a la Plana Baixa de Castelló, el Vinalopó Mitjà, la Vall d’Albaida, l’Alcoià, El Comtat, la Canal de Navarrés, La Safor i La Costera. Per això, l’organització sol·licita a les administracions mesurades fiscals i ajudes directes als productors damnificats: als ajuntaments els exigeix una bonificació de l’IBI Rústic mentre que a la Generalitat Valenciana i al Govern els reclama exempcions a les quotes de seguretat social i crèdits bonificats.

Deixa el teu comentari