La regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha anunciat que a les platges de València es podran realitzar esports aquàtics únicament entre les 06:00 i les 10:00 hores

Pilar Bernabé precisa que es podrà accedir de 06:00 a 10:00 hores a les platges de València


La regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha anunciat que a les platges de València es podran realitzar esports aquàtics únicament entre les 06:00 i les 10:00 hores. En el cas del casc urbà de la ciutat, es podrà practicar accedint pel punts situats en La Marina i en La Malva-rosa. En estos accessos hi haurà voluntaris de la Fundació Esportiva Municipal (FDM) per tal de informar a les persones que vulguen realitzar estes pràctiques esportives. “Fora d’este horari segueix prohibit el bany”, ha puntualitzat Bernabé. 

Bernabé ha explicat que l’accés de La Marina es troba a 200 metres al nord de l’espigó, mentre que l’altre se situarà enfront del pavelló Malva-rosa. Els voluntaris i les voluntàries de la FDM estaran presents en estos dos punts d’accés informant als usuaris i usuàries, alhora que supervisaran el correcte compliment de les recomanacions dirigides per a garantir la pràctica segura de la natació. Tant en estos punts com a les platges del sud, la regidora d’Esports ha precisat que “nedadors i esportistes poden entrar a la mar de manera individual des de hui mateix de 06:00 a 10:00 hores”. 

L’edil ha emfatitzat que “tant en entrar com en eixir de la mar, cal fer-lo de manera individual” i, en conseqüència, “una vegada dins de l’aigua, s’ha de mantindre una distància de seguretat mínima respecte a altres nedadors”. “Amb l’objectiu de poder ser més fàcilment visible, s’haurà d’emportar capell i boia que faciliten este reconeixement”, ha advertit. D’altra banda, ha indicat que està “prohibit deixar qualsevol material en l’arena de la platja”, i “tampoc es permet l’ús de les dutxes públiques”.

Respecte a les recomanacions que incumbeixen als usuaris d’esports nàutics de lliscament, Bernabé ha assenyalat que han de “vetlar perquè l’alçament i aterratge de cometes en l’arena es duga a terme de manera responsable”. “Es prohibeix l’intercanvi de qualsevol mena de material entre persones que practiquen qualsevol de les disciplines esportives, i tampoc es podrà deixar objectes personals a la platja”, ha afegit.

La regidora d’Esports ha recomanat “tindre present en tot moment que no es permet l’agrupament d’esportistes, tant dins com fora de l’aigua” i també en estecas “queda prohibit l’ús de les dutxes públiques i els vestuaris”.

Comenta la notícia