La Regidoria de Benestar Social de Picassent fa balanç de la gestió de l’equip especialitzat en infància i adolescència del municipi

Este servei el conformen una psicòloga i una educadora social i ha atès un total de 64 menors i les seues famílies, realitzant un total de 828 sessions d’atenció, tant a nivell individual com familiar i grupal.

L’EEIIAA, l’equip especialitzat en infància i adolescència de Picassent és un servei que naix des de la Regidoria de Benestar Social amb l’objectiu de proporcionar atenció integral a les famílies amb xiquetes, xiquets i adolescents en situacions de crisi i vulnerabilitat. A més, des del servei, s’ofereix orientació i es presta la col·laboració necessària en la generació de factors protectores que faciliten l’adaptació i el benestar, assegurant així la plena inclusió i els drets essencials de les persones. 

L’equip treballa amb famílies que viuen situacions de gran vulnerabilitat, oferint assessorament, intervenció directa i mediació en casos diversos amb els que solen unir-se factors complexos, com el maltractament o negligències. 

En concret, i atenent a la memòria de treball realitzada en 2019 sobre el total de xiquets i xiquetes atesos, es desprèn que 5 es trobaven en una situació de risc, 2 contaven amb alguna mesura de protecció i 57 estaven en situació de vulnerabilitat. 

Així també, s’han donat resposta a les situacions que s’han anat treballant amb una adherència a les intervencions superior al 80%; s’ha aconseguit mantindre la taxa de factores de vulnerabilitat; s’han consolidat els sistemes de coordinació amb altres recursos i serveis així com l’adaptabilitat per part de les professionals a través de la formació contínua.

Segons manifesta el regidor de l’àrea de Benestar Social, Carles Silla, «L’EEIIAA és una ferramenta indispensable per reforçar l’àrea de Benestar Social d’una manera més inclusiva, integral i adreçada a promoure el desenvolupament i la cohesió social tal i com es recull en el Pla d’Inclusió i Cohesió Social de la Comunitat Valenciana 2017- 2022».

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.