La Regidoria d’Interior de Paiporta modernitza la gestió dels cementeris amb un nou programa informàtic

Aquesta eina digitalitza els expedients de defuncions i ocupacions de nínxols, agilitzant la tasca diària del personal tècnic de l’àrea i reduint l’ús de paper

La Regidoria d’Interior està treballant en la modernització i actualització de la gestió de les defuncions i ocupació dels cementeris locals.

Per a tal fi, l’àrea ha començat a digitalitzar la seua base de dades amb l’adquisició d’un nou programa informàtic. Amb aquest sistema informatitzat de nínxols i defuncions s’agilitza la tasca diària del personal tècnic de l’àrea i es té un control més exhaustiu d’aquests expedients. A més, la iniciativa és una clara aposta per la conservació i protecció del Medi Ambient en reduir de forma considerable l’ús de paper.

“La nostra és una administració amb consciència ecològica i preocupada per lluitar contra el canvi climàtic. Ara, des d’Interior fem un pas més en la reducció de l’ús del paper, a més de facilitar i agilitzar el treball del personal tècnic i modernitzar un sistema de control manual que estava ja desfasat”, ha explicat el regidor d’Interior, Vicent Císcar.

La digitalització dels expedients de defuncions estalvia espai d’emmagatzematge i permet passar directament al programa de control les comunicacions i pagament de taxes efectuat per les funeràries, que realitzen també digitalment, a través de la seu electrònica municipal.

Els nous expedients generats s’estan incorporant directament al programa. Per la seua banda, la informació i arxiu del registre municipal de defuncions de fa més de cinquanta anys, en llibres manuscrits, s’anirà transferint progressivament.

“El procés de transferència d’expedients està anant molt bé i el programa en general està funcionant de forma molt satisfactòria. És una mostra més de com la digitalització de la nostra administració facilita la tasca diària del nostre personal i la torna molt més eficient”, ha conclòs l’edil.

Deixa el teu comentari