La Reina Letizia presidix la cerimònia dels Premis Jaume I 2020

Els guardonats amb els Premis Rei Jaume I de 2020 han advertit sobre la necessitat de retirar les traves burocràtiques als investigadors espanyols

La Reina Letizia ha presidit la cerimònia dels Premis Jaume I 2020, que s’han celebrat aquest dilluns, 30 de novembre, en la Llotja dels Mercaders de València.

En la cerimònia s’han entregat els guardons als premiats de les sis categories: Premi Rei Jaume I Investigació Bàsica 2020 a Fco. José García Vidal; Premi Rei Jaume I Economia 2020 a Diego Puga; Premi Rei Jaume I Investigació Mèdica 2020 a Miguel Beato del Roser; Premi Rei Jaume I Protecció Medi Ambient 2020 a Fernando T. Maestre; Premi Rei Jaume I Noves Tecnologies 2020 a Laura Lechuga i Premi Rei Jaume I a l’Emprenedor 2020 a Verónica Pascual.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha urgit, durant la seua intervenció en el lliurament dels Premis, a una aliança “sòlida” entre ciència, economia i política per a aconseguir una transformació “justa” que reduïsca la desigualtat i amplie el benestar i la prosperitat.

“La ciència, -ha estimat Puig-, ha de ser considerada com un nou pilar fonamental del nostre estat de benestar, com ho són la sanitat, l’educació, la dependència o les pensions.

Els guardonats amb els Premis Rei Jaume I de 2020 han advertit sobre la necessitat de retirar les traves burocràtiques als investigadors espanyols i despolititzar el sistema espanyol de ciència per a oferir més oportunitats als qui “es formen cada any amb fons públics”.

Deixa el teu comentari