La rendibilitat del Turisme a València creix un 8% en el primer quadrimestre de 2019.

La regidora de Turisme en funcions Sandra Gómez reivindica el treball de posicionament de València “com a destinació europea cosmopolita i sostenible”.

Durant els quatre primers mesos de 2019, el turisme a la ciutat de València manté la tendència de creixement que experimenta durant els últims anys. Segons les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), milloren les xifres de pernoctacions i viatgers, i evolucionen positivament els indicadors de rendibilitat turística: ocupació hotelera i preu mitjà.

Així, de gener a abril creixen les pernoctacions un 4,1%, fins a aconseguir 1,5 milions. Del total de pernoctacions, el 37% correspon al mercat nacional i el 63% a l’internacional. També creixen els principals mercats de la ciutat de València: Itàlia (12,1%), Holanda (5,5%), Regne Unit (5,2%), Alemanya (9,7%) i França (8,2%). Pel que respecta als mercats transoceànics, creixen el Brasil (32%), els Estats Units (20%), Corea (33,7%) i el Japó (+16,7%). Així, les pernoctacions de turistes americans suposen ja un 10% del total del mercat internacional.

Quant als viatgers, creixen un 3,3% fins als 653.673. Resulta rellevant destacar l’evolució dels viatgers internacionals, que creixen un 9,8%. D’altra banda, fins al mes de maig –últimes dades publicades per Aena- el trànsit de passatgers a l’Aeroport de València creix a un ritme del 12,3%, mentre que la mitjana d’aeroports espanyols experimenta un creixement del +5,6%.

Deixa el teu comentari