La Ribera mostra un clar descens de l’atur en xifres mensuals

S’ha produït una baixada del 19.07% respecte al mes de setembre

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat durant el mes d’octubre en la comarca de la Ribera, s’ha situat en pràcticament 22.000 persones, el que suposa un descens mensual del 19’07% respecte del mes passat.

Per contra, en dades anuals, s’han registrat més de 3.000 persones més aturades respecte del mes d’octubre de l’any passat, el que implica un increment de la desocupació anual del 16’44%.

Pel que fa a la contractació, s’han registrat 20.432 persones contractades. Per gèneres, 7.092 han sigut a dones  i 13.340 a homes. A més, la contractació indefinida mensual suposa el  7’69% mentre que la contractació temporal, és molt més elevada i ascendeix al 92’31%. 

El secretari intercomarcal del sindicat UGT, Raül Roselló, comenta que les dades de l’atur i contractació en la Ribera milloren per l’ocupació creada en les campanyes citrícola i del kaki així com en serveis públics, especialment en educació, sanitat i programes temporals d’ajuntaments. Igualment, és necessari el canvi del nostre mercat laboral per a eliminar les condicions precàries i crear ocupació de qualitat i estable.

Els ERTOS s’han mostrat com una de les ferramentes més eficaces de cara a mantindre les rendes de les persones i evitar la destrucció del teixit empresarial i de llocs de treball associats a ell, qüestions fonamentals per a poder eixir al més prompte possible de la crisi en la qual ens trobem. Per tant, UGT considera que aquests han de continuar fins que siga necessari.

Aquestes dades reflecteixen la necessitat de garantir la salut en primer lloc, per a permetre que la recuperació arribe amb la menor incertesa possible evitant així les ocupacions temporals i les condicions abusives. Si la crisi sanitària no es controla, l’economia continuarà veient-se afectada de manera negativa, per la qual cosa s’han de posar tots els esforços possibles en què la sanitat siga la prioritat absoluta.

En el context actual, el sistema de protecció per desocupació ha de sostindre la renda d’aquelles persones que s’han vist més afectades per la pandèmia. I, de cara a la seua reincorporació al mercat laboral, urgeix posar en marxa unes polítiques actives d’ocupació.

Cal aprofitar aquest moment d’excepcionalitat perquè el nostre model productiu es base en un creixement sostenible, respectuós amb el medi ambient i amb una ocupació basada en la qualitat. El Pla de Recuperació, Transició i Resiliència ha de contindre els elements necessaris per a complir aquests objectius.

Deixa el teu comentari