La Sala d’Investigadors de l’Arxiu Municipal passa a denominar-se de Jesús Emilio Hernández i d’Antonio Martínez

Alzira, 4 de maig de 2018.- La Sala d’Investigadors de l’Arxiu Municipal d’Alzira s’anomenarà a partir d’ara de Jesús Emilio Hernández i d’Antonio Martínez.

Jesús Emilio, natural d’Albal, es va establir a Alzira en 1965 i va desenrotllar una ingent tasca como a mestre en l’Agrupació Escolar Mixta de la Muntanyeta i, posteriorment, al col•legi Públic Blasco Ibáñez. Fundà un grup de Missió Rescat amb el seus alumnes, i va col•laborar en publicacions periòdiques locals, alhora que investigà entre els fons de l’Arxiu Municipal, i estudià les filigranes dels documents medievals alzirenys.

Antonio Martínez, també mestre, va desenvolupar la major part de la seua vida professional en la nostra ciutat com a professor dels col•legis públics Blasco Ibáñez i Luis Vives. Fundà, també, un grup de Missió Rescat, i va ser membre del consell assesor de la revista Al-Gezira, fundador de la col•lecció Museo Escolar de Costumbres y de los cuadernos Alzira. Ensayos y documentos i va donar llum a nombrosos treballs sobre la història local, particularment sobre toponímia i arqueologia i en els últims anys va editar diversos llibres al voltant de la història d’Alzira.

Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de l’Arxiu Municipal, considera que amb esta assignació de nom a la Sala d’Investigadors contribuïm a dotar de major entitat a un dels edificis emblemàtics de la nostra ciutat, ja que custodia els documents més rellevants de la història de la nostra ciutat.

L’elecció del nom no ha sigut arbitrària, es tracta, segons l’arxiver municipal, Aureliano Lairón, de dos dels investigadors que al llarg dels últims trenta anys més han freqüentat l’Arxiu Municipal i que han ajudat amb la seua formació i consells a transmetre l’amor per la història i a motivar el seu aprenentatge entre els seus alumnes.

Deixa el teu comentari