La societat musical “Lira Almussafense” d’Almussafes actua en la inauguració del congrés anual d’ISPAD 2016

Un total de 10 músics, entre ells Helena Bosch Berth, afectada per diabetis, van tocaren en la cerimònia d’obertura, celebrada ahir dimecres dia 26, Al Palau de Congressos

Almussafes, a 27 d’octubre del 2016. La Societat Musical Lira Almussafense d’Almussafes va tindre ahir dimecres dia 26 un paper protagonista en la cerimònia d’obertura del Congrés anual d’ISPAD (Societat Internacional de Diabetis Pediàtrica i de l’Adolescent), celebrada a les 17 hores Al Palau de Congressos de València. Una desena de músics de la banda, entre els que es trobava la celista Helena Bosch Berth, molt vinculada a la societat per patir diabetis des de la infància, va interpretar els pasdobles “El Tio Ramón” y “Amparito Roca”, a més de l’himne de València com a colofó a l’acte públic d’inauguració.

ispad1La Societat ISPAD (Societat Internacional de Diabetis Pediàtrica i de l’Adolescent), té com a objectiu ajudar a la societat en la promoció de la ciència bàsica i clínica, la investigació, l’educació i la promoció de la diabetis en xiquets, xiquetes i adolescents, especialment el seu CONGRÉS ANUAL ISPAD 2016.

Enguany, la seu del congrés és la capital Valenciana. De fet, ahir dimecres va arrancar la cita, que es desenrotllarà fins a dissabte que ve dia 29 i en la que participaran al voltant de 1.500 assistents de tot el món.

Com a part de les activitats de “divulgació, relacionades amb el llegat” per a la societat i a fi d’augmentar la visibilitat de les activitats i el coneixement de la malaltia entre la gent, tenen previst dos esdeveniments especials, fora del Centre de Conferències: una vesprada dedicada als pacients, la de hui dijous 27; i una carrera de 5 quilòmetres (‘Active@ ISPAD’) demà divendres 28.

La vesprada dedicada als pacients, que tindrà lloc en l’Ajuntament de València, es planteja com una trobada entre les famílies dels xiquets, xiquetes i adolescents amb diabetis i els metges. Este marc en un ambient molt informal serà l’oportunitat perquè els i les pacients puguen fer preguntes i conéixer experts locals i internacionals.

Per la seua banda, la carrera de 5 quilòmetres se celebrarà en el parc de Benicalap, prop del centre de congressos. Gavin Griffiths, un atleta britànic jove amb diabetis, ja ha confirmat el seu suport i la seua assistència. Serà sens dubte una de les figures principals d’esta carrera, que està oberta a la participació de tot el públic.

 

Deixa el teu comentari