La Tamborada d’Alzira més a prop de ser Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

La Tamborada d’Alzira, junt a la d’altres 17 poblacions de diverses províncies del nostre país, és candidata a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

En breus dies es coneixerà el veredicte, després de les decisions preses a l’Illa Mauricio, en esta ocasió, seu de les deliberacions . Un anunci que esperen siga positiu tant Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Festes, com a representant institucional; com Vicent Fábregues, president de la Junta de Germandats i Confraries, com a representant de la Setmana Santa, una de les tradicions més arrelades al calendari festiu alzireny.

La Tamborada, un dels actes oficials de la Setmana Santa, compta amb la participació de les diverses bandes del tambor i del bombo de les Germandats i Confraries.

Hui la vicealcaldessa ha rebut la telefonada de la diputada Alicia Piquer per tal de comunicar-li que el Congrés dels diputats anava ha realitzar una declaració institucional on es recolza “Las tamboradas. Ritual del toque del tambor y bombo” candidats a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Per altra banda també ha sigut felicitada pel Baenés, Antonio Mesa Sevillano, president del Consorci Nacional dels Pobles del Tambor i del Bombo, agraint-li l’interés mostrat per Alzira amb la difusió i recolzament de la candidatura, en cas de ser declarats Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Deixa el teu comentari