La Unió de Llauradors espera un augment dels preus dels cítrics en els pròxims quinze dies

Una pujada que esperen en la segona part de la campanya.

El secretari general de la Unió, Carles Peris, s’ha reunit amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera d’Agricultura, Elena Cebrián.

La Unió de Llauradors espera un augment dels preus dels cítrics en els pròxims quinze dies, en la segona part de la campanya. En menys d’una setmana acabarà la primera part, de navelines i clemenules, amb unes pèrdues estimades de més de 145 milions d’euros.

El secretari general de la Unió, Carles Peris, ha afirmat, després de la reunió que el mercat continua estancat en les mateixes varietats amb preus molt baixos, i que les imatges de productors tirant les fruites a terra són decebedores.

Peris ha recordat que van demanar al Ministeri una mesura excepcional, una compensació directa al productor que ho ha perdut tot, però no n’han obtingut resposta.

En la segona part de la campanya citrícola no hi ha pressió de països tercers, i no n’hi ha d’haver tampoc d’Egipte si el comerç i les empreses valencianes volen valorar la fruita pròpia. Segons el secretari general, malgrat les expectatives positives de la segona part de la campanya no es podran compensar les pèrdues de la primera, que ha anat “francament malament”.

Des de la Unió han traslladat al president de la Generalitat la importància de dotar l’oficina a Brussel·les “d’un pressupost digne”, per a desenvolupar de forma òptima la tasca de defensa de tots els productes valencians.

 

Deixa el teu comentari