La Universitat de València impulsa l’Observatori de Dret Públic i Constitucional i Covid 19 a Espanya

La Facultat de Dret de la Universitat de València ha impulsat la creació de l’Observatori de Dret Públic i Constitucional i COVID-19 a Espanya. La iniciativa i la creació han partit del Departament de Dret Constitucional de la institució acadèmica valenciana. Així, l’Observatori, el més important a Espanya, s’ha implementat en la web www.derechocovid.com que integra centenars de continguts i està oberta a la comunitat universitària especialitzada i acadèmica.

Aquest Observatori inclou la més àmplia concentració de normativa, articles acadèmics, recursos d’expertes i experts, jurisprudència o seminaris, entre altres. L’Observatori se centre en Espanya així com en el Dret Públic i Constitucional, però també inclou referències internacionals com ara els observatoris que s’estan creant en altres països. A nivell nacional recull la normativa i jurisprudència nacional més rellevant o les accions des de les distintes institucions de l’Estat. De la mateixa manera reuneix desenes de publicacions prèvies al Coronavirus relatives al dret d’excepció i garanties constitucionals.

L’Observatori rep publicacions acadèmiques, així com blogs especialitzats i material expert post Covid i dóna accés a les mateixes.

L’Observatori compta amb un apartat temàtic específic sobre Privacitat i Dades i un altres sobre Dret a l’Educació i Covid.

Es tracta d’una iniciativa del Departament de Dret Constitucional que ja rep les col·laboracions de les comunitats d’especialistes de Dret Públic i Constitucional a Espanya i està obert a la integració i suport per entitats i projectes d’investigació.

Comenta la notícia