La Universitat de València millora al rànquing CWUR, sobre qualitat de l’educació i del professorat, ocupabilitat i rendiment en recerca

La Universitat de València (UV) ha millorat la seua posició en el prestigiós Center for World University Rankings (CWUR), una classificació sobre 2.000 universitats de tot el món que mesura el rendiment global de les universitats. Així, a Europa guanya tres posicions, fins a situar-se al lloc 118 i a nivell globalpuja fins a la posició 288, un lloc millor que en 2020. A més, la UV continua sent la primera universitat valenciana del rànquing i la cinquena d’Espanya i també avança en rendiment d’investigació cinc llocs fins a la posició 232 del món.

El Center for World University Rankings (CWUR) ha actualitzat aquesta setmana el rànquing CWUR, el qual mesura el rendiment global de les 2.000 millors universitats del món. Concretament, s’orienta a mesurar sobre qualitat de l’educació i del professorat, ocupabilitat d’altnivell d’exalumnes i rendiment en recerca sense dependre d’enquestes ni de dades proporcionades per les universitats.

Segons aquest rànquing, els millors centres del món són la Universitat de Harvard, l’Institut de Tecnologia de Massachusettsi la Universitat de Stanford; a Europa les universitats de Cambridge, Òxford i l’UniversityCollegede Londres, mentre que a Espanya els tres primers llocs del rànquing els ocupen les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona i la Complutense de Madrid.

Els indicadors tinguts en compte per a aquest rànquing són Qualitat de l’educació (25% del total) o nombre d’alumnes d’una universitat que han guanyat premis internacionals i medalles, en relació amb la mesura de la institució. També l’ocupabilitat d’alt nivell d’exalumnat (25%) o nombre d’alumnes que en l’actualitat ocupen càrrecs de direcció o executius; també el rendiment en recerca (40%), desglossats a parts iguals en indicadors de publicacions, publicacions de qualitat, influència i cites d’una universitat. Finalment, el 10% del CWUR correspon a la qualitat del professorat, valorada pel nombre de personal guanyador d’importants premis internacionals i medalles.

Deixa el teu comentari