La Universitat de València posa en marxa el fòrum de reflexió en línia ‘València Thinks Global’

El Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València posa en marxa una nova plataforma de debat en línia  a causa de la situació motivada per la Covid-19.  En col·laboració amb altres entitats i institucions, naix ‘València Thinks Global. Imaginem el futur’, un fòrum per a pensar i analitzar els canvis profunds que el món està experimentant en els últims anys. La primera sessió tindrà lloc dimarts que ve, 9 de juny, a les 18 hores, sota el títol ‘La pandèmia del neoliberalisme i Europa’, i comptarà amb la participació del catedràtic de Filosofia de la Universitat Complutense de Madrid, José Luis Villacañas Berlanga, i els professors de Filosofia de la mateixa universitat, Nuria Sánchez Madrid i Luis Alegre Zahonero.

El debat, que estarà moderat pel vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, Antonio Ariño Villarroya, i podrà seguir-se en directe i consultar-se posteriorment a través del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau, girarà al voltant del llibre Neoliberalismo como teología política. Habermas, Foucault, Dardot, Laval y la historia del capitalismo contemporáneo, publicat recentment per José Luis Villacañas en Ned Ediciones.

Aquest nou programa de debat i reflexió, que compta amb la col·laboració de diverses entitats, entre les quals hi ha la Institució Alfons el Magnànim, s’ha creat amb l’objectiu d’il·luminar un futur millor de la mà d’expertes i experts de renom internacional en diversos àmbits de coneixement, i abordarà temes crucials en el context actual com són les desigualtats socials, l’emergència climàtica, la societat digital i els riscos i oportunitats que planteja, les transformacions del treball i els processos productius, els desafiaments a la democràcia o el món després de la pandèmia de la Covid-19, entre altres.

Al llarg d’aquest mes de juny, ja estan confirmades altres trobades amb el catedràtic de Filosofia i Lògica Javier Echevarría, actualment vicepresident de l’Acadèmia de les Ciències, les Arts i les Lletres del País Basc, i Lola S. Almendros, investigadora predoctoral del CSIC, autors del llibre Tecnopersonas: cómo las tecnologías nos transforman, (Trea, 2020) per al dia 17 de juny. Així mateix, està previst que el filòsof Daniel Innerarity intervinga en aquest cicle a propòsit del seu llibre Pandemocracia: una filosofía de la crisis del coronavirus, que acaba de ser publicat per Galaxia Gutenberg; a qui acompanyarà la presidenta del Consell Jurídic Consultiu  de la Comunitat Valenciana, Margarita Soler, el pròxim dia 25 de juny.

Nau Digital en marxa

El Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València ha intensificat el projecte ‘Nau Digital’ durant aquesta situació d’emergència sanitària. Al llarg d’aquests mesos, totes les aules culturals de la Universitat de València i programes culturals han adaptat els seus continguts al format digital amb iniciatives com ara ‘Literatura en temps de pandèmia’ (Aula de Literatura), formació en línia  (Aula de Còmic , Aula d’Arts Escèniques, Aula de Literatura, WebinarsLaNau, Escola Europea de Pensament  Lluís Vives, formació per a menors i adolescents a través del programa Art i ment…). Tots els continguts generats durant la pandèmia poden consultar-se en el Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau.

A més, també han sorgit iniciatives com el festival de curtmetratges en línia, DocuVir.20, que es va iniciar el mes d’abril passat, amb l’objectiu d’oferir, enmig de la pandèmia i el confinament global per la Covid-19, la cara positiva d’una experiència històrica que ha afectat totes les dimensions de la vida humana i de l’organització social. El certamen ha obtingut una resposta molt favorable, i han sigut seleccionats un total de 54 curtmetratges que comparteixen reflexions i reflecteixen pràctiques socials i solidàries sorgides en el marc d’aquesta situació. Els curts seleccionats s’han publicat a través del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau des de finals del mes d’abril i ara poden veure’s íntegrament en aquest canal i ser votats pel públic a través d’aquest formulari, ja que hi ha un premi dotat amb 150 euros a la millor cinta votada pel públic. El termini romandrà obert fins al pròxim 30 de juny.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.