La Universitat de València reparteix 500 mascaretes comunicatives entre la comunitat sorda o amb discapacitat auditiva

U

La Universitat de València, a través de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat (UVdiscapacitat), lliurarà, durant el curs 2020-21 en els seus tres campus, 500 mascaretes comunicatives destinades a la comunitat sorda o amb discapacitat auditiva. Amb aquesta acció, la UV contribueix a eliminar la bretxa en la comunicació que s’ha posat de manifest en el context actual de pandèmia.

UVdiscapacitat ha iniciat el segon repartiment del curs als centres, encara que també està realitzant la distribució mitjançant sol·licitud prèvia dels usuaris i les usuàries. El paquet, destinat a donar resposta a la necessitat d’entendre dins de l’aula, inclou un centenar de mascaretes VisibleMask, d’acord amb les instruccions del Servei de Prevenció i Medi Ambient de la UV. Es tracta de la primera mascareta transparent de tela que ha eixit al mercat, amb prop d’un 90% de protecció bacteriològica, reutilitzable fins a 30 rentades i apta per a la lectura labial.

Aquesta acció se suma ara a la del primer quadrimestre. Amb l’inici del curs acadèmic, UVdiscapacitat va rebre 400 mascaretes comunicatives en el marc de la campanya nacional ‘Universidad con Sentido’ de Fundación Universia i la Federación AICE, baix el lema “per una educació superior sense barreres de comunicació”.

Campanya en la qual, d’altra banda, ha col·laborat amb la captació d’imatges audiovisuals i fotografies dins de les aules universitàries per a la realització d’un vídeo amb la finalitat de conscienciar a la comunitat educativa i a la societat en general de la necessitat d’entendre que ha generat la nova realitat en les persones sordes o amb discapacitat auditiva. Aquesta situació inèdita ha evidenciat una bretxa en la comunicació, provocant una reacció immediata en els col·lectius afectats per a reivindicar encara més una educació universitària inclusiva i de qualitat.

Així doncs, la iniciativa ‘Universidad con Sentido’ persegueix acabar amb el risc d’exclusió en què la pandèmia ha posat l’estudiantat amb discapacitat auditiva en l’entorn universitari, així com trencar les barreres de comunicació dins i fora de l’aula.

Universia i AICE, per la seua banda, dins de la primera fase de la campanya, van repartir 6.500 mascaretes amb finestra a universitaris amb discapacitat auditiva, docents, personal d’administració i serveis, i altres persones de l’entorn acadèmic. Amb la segona fase, en què es proporcionaran 9.000 d’aquestes mascaretes, el lliurament total als campus espanyols superarà les 15.000.

Segueix tota la informació en xarxes socials amb l’etiqueta de la campanya #universidadconsentido

Deixa el teu comentari