La Universitat de València se situa en cinc matèries entre els millors centres d’ensenyament superior del món

El QS World University Rankings by Subject, una classificació de reputació acadèmica i cites d’articles científics, ha situat la Universitat de València (UV) com la cinquena millor institució superior d’ensenyament espanyol en Ciències Naturals i en Ciències de la Vida i Medicina, àrees en les quals ocupa les posicions mundials 185 i 229, respectivament. La UV també és la primera universitat valenciana en 14 de les disciplines analitzades.

Per matèries, segons aquest rànquing, la UV és primera d’Espanya en Agricultura i Ciències Forestals (posició 51-100 mundial) i en quatre matèries més està entre les 200 millors del món: Comptabilitat i Finances, Farmàcia i Farmacologia, Física i Astronomia, i Química. També és la millor universitat valenciana en Agricultura i Ciències forestals, Ciències Biològiques, Comptabilitat i Finances, Dret, Econòmiques i Econometria, Educació, Estudis de Negocis i Administració, Farmàcia i Farmacologia, Física i Astronomia, Lingüística, Llengües Modernes, Medicina, Psicologia i Química.

El QS World University Rankings by Subject l’elabora la consultora Quacquarelli Symond. Per matèries, s’inclouen 48 disciplines (specific subject) i 5 àrees de coneixement (broad subject), que analitzen la reputació acadèmica de l’ocupador, cites i l’Índex H, un indicador de qualitat professional del personal investigador en funció de la quantitat de citacions rebudes pels articles publicats.

A escala valenciana, la Universitat de València és la primera en quatre de les cinc àrees de coneixement de la classificació (Arts i Humanitats, Ciències de la Vida i Medicina, Ciències Naturals i Ciències Socials i de Gestió) i segona en Enginyeria i Tecnologia.

Detalladament per matèries, la institució acadèmica es troba entre les quatre millors d’Espanya en Física i Astronomia i Química, i entre les cinc millors en Ciències Biològiques, Comptabilitat i Finances, Farmàcia i Farmacologia i Psicologia. A més, està entre les sis millors en Medicina i entre les 7 millors en Educació i Enginyeria Química.

En la classificació a escala autonòmica, la Universitat de València és primera en Agricultura i Ciències Forestals, Ciències Biològiques, Comptabilitat i Finances, Dret, Econòmiques i Econometria, Educació, Estudis de Negocis i Administració, Farmàcia i Farmacologia, Física i Astronomia, Lingüística, Llengües Modernes, Medicina, Psicologia i en Química. Se situa en segona posició en Ciències Ambientals, Enginyeria Elèctrica i Electrònica, Enginyeria Química i Matemàtiques.

Comenta la notícia