La Universitat millora en el Round University Ranking (RUR) i és la primera del sistema valencià

El Round University Rànquing (RUR), una classificació internacional que mesura el rendiment en ensenyament (40% del total), recerca (40%), diversitat internacional (10%) i sostenibilitat financera (10%) en 818 universitats de 80 països a través de 20 indicadors, ha classificat la Universitat de València (UV) com a primer centre superior d’ensenyament valencià i número 151 d’Europa. A més, la institució destaca en els indicadors articles per ingressos de recerca (posició 77 mundial) i impacte de cites normalitzada (lloc 231).

Aquesta classificació actualitzada hui dimecres estableix que la Universitat de València també destaca i ha millorat respecte l’any passat en reputació mundial de la recerca, indicador amb un pes del 8% de la ponderació (posició 277, per 303 l’any 2019) i en reputació fora de la regió (2%), on ha escalat al lloc 276 des de la 343 l’any anterior. A més, la UV és la número 271 del món en percentatge d’articles internacionals en coautoria.

Aquesta classificació està liderada a escala mundial per la universitat de Harvard, l’Institut de Tecnologia de Califòrnia i l’Imperial College de Londres. A Europa, les tres primeres són l’Imperial College de Londres, Òxford i Cambridge, mentre que a Espanya el rànquing l’encapçalen les universitats de Barcelona, l’Autònoma de Barcelona i l’Autònoma de Madrid. La Universitat de València ocupa les posicions 9 a Espanya (la millor posició dels últims deu anys) i la 380 del món (342 l’any anterior).

El Round University Ranking (RUR), fundat en 2010, és publicat per l’Agència RUR Rànquings amb seu a Moscou. El proveïdor de dades és Web of Science – Clarivate Analytics.

Comenta la notícia