La Universitat organitza una conferència en línia sobre els reptes de la Unió Europea davant la pandèmia i el Brexit

J

l Centre Cultural La Nau de la Universitat de València  oferirà dimecres que ve, 24 de febrer a les 17 hores, una conferència en línia a càrrec de José Luis García Delgado, catedràtic d’Economia aplicada de la Universitat de Nebrija. El debat, sota el títol ‘Europa, 2020-2021: anys crucials’, serà presentat i moderat per Cecilio Tamarit, catedràtic d’Economia en la Universitat de València i director del Centre de Documentació  Europea, i serà retransmès en línia i en directe a través del canal de YouTube de la Nau.

L’acte, que s’emmarca dins del cicle ‘Les raons d’Europa’, està organitzat per l’Escola Europea d Pensament Lluís Vives, el Vicerectorat de Cultura i Esport, i el Centre de Documentació  Europea de la Fundació General de la Universitat de València. La conferència, que requereix inscripció gratuïta  a través d’aquest enllaç, compta amb la col·laboració de l’Acció Jean Monnet de la Comissió Europea (CE).

A ‘Europa, 2020-2021: anys crucials’, García Delgado parlarà sobre com la coincidència de la pandèmia i el Brexit, acabats d’iniciar els nous mandats al capdavant del Consell Europeu i de la Comissió Europea, han fet de 2020 un any crucial en la història de la Unió Europea.

També sobre les respostes que el club comunitari ha donat a l’emergència sanitària i la crisi econòmica, un conjunt de mesures extraordinàries que durant 2021 tindran oportunitat de conèixer la seua aplicabilitat i els seus efectes, mentre la situació sanitària, econòmica i social continua enfrontant-se a dificultats no poc excepcionals. Analitzar tot això, així com els principals reptes que avui Europa té plantejats, amb referències sistemàtiques en cada cas a les peculiaritats que ofereix l’escenari espanyol, és l’objecte d’aquesta conferència.

García, catedràtic d’Economia Aplicada en la Universitat de Nebrija, ha impartit docència en les universitats d’Oviedo i Complutense i va ser rector de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo des de 1995  a 2005. A més, és titular de la Càtedra Fundació “la Caixa” Economia i Societat i acadèmic de número de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques.

Així mateix, aquest catedràtic també és autor d’una extensa obra centrada en la modernització econòmica d’Espanya i Europa que li ha valgut el Premi Nacional d’Investigació Pascual Madoz, en l’àrea de Dret i Ciències Econòmiques i Socials i el Premi d’Economia Rei Joan Carles. A més de codirigir per a la Fundació Telefónica la investigació “Valor econòmic de l’espanyol”, amb catorze volums publicats entre 2007 i 2016, és president del Círculo Cívico de Opinión des de la seua fundació en 2011.

L’Escola Europea de Pensament  Lluís Vives és un projecte cultural impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola compta amb la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, conselleries de Transparència, i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institució Alfons el Magnànim i Caixa Popular.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.