La variant Cullera-Favara de la A-38 s’ha posat en servei i permet suprimir un punt negre

Amb una inversió superior als 150 milions d’euros

S’ha posat en servei el nou tram de la A-38, entre Cullera i Favara, amb una inversió superior als 150 milions d’euros i que suposa, a més, posar fi a un punt negre de la xarxa de carreteres de la província.

En l’acte d’obertura al trànsit rodat d’aquest tram,  va participar el Ministre de Transport, José Luis Ábalos, la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Isabel Calero, l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor i el Conseller de Transport Arcadi España. 

Aquest nou tram, de 8,6 quilòmetres de longitud, ofereix un traçat alternatiu més ràpid, còmode i segur per al trànsit de llarg i mig recorregut que actualment circula per la carretera N-332.

L’autovia A-38 s’inicia en l’enllaç amb l’AP-7 a Almussafes i s’ha construït sobre el corredor de la N-332 fins a Favara, millorant la seguretat i la capacitat de les infraestructures viàries de la zona.

El traçat de la nova autovia entre Cullera i Favara es localitza en els termes municipals de Sueca, Cullera, Favara i Tavernes de la Valldigna.  Formada per 2 calçades amb 2 carrils de 3,50 metres cadascuna i vorals interiors de 1,50 metres i exteriors de 2,50. La mitjana és de 2,00 metres.

En aquest tram d’autovia es disposen 3 enllaços: l’enllaç de Favara, projectat mitjançant una glorieta inferior; l’enllaç de Cullera sud, de tipologia similar a l’anterior; i l’enllaç de Cullera nord, situat al costat del Xúquer, per la qual cosa s’està executant mitjançant viaductes de bigues de formigó pretesat.

Deixa el teu comentari