La XXIX Volta a Peu d’Almussafes congrega a 1.200 atletes

L’esportista local Francesc Moreno obté el tercer lloc en la general amb una marca de 35 minuts i 6 segons

Almussafes, a 6 de juliol de 2015. El passat dissabte dia 4, el passeig del parc Central es va convertir de nou en l’epicentre de l’esport en una vesprada en la qual els atletes van gaudir d’un recorregut urbà dissenyat per a evitar, en la mesura del possible, les altes temperatures estiuenques. Un any més, la convocatòria era gratuïta, encara que mantenint eixe segell solidari que convida els participants a lliurar un quilo d’aliments no peribles en el moment de la seua inscripció, mesura amb la qual l’Ajuntament, en qualitat d’organitzador de la cursa popular, aposta per unir solidaritat i pràctica esportiva.

campions senior volta a peuMés de 1200 atletes es van donar cita el passat dissabte 4 de juliol a Almussafes per a celebrar la XXIX Volta a Peu a la localitat, un esdeveniment esportiu plenament assentat en el calendari festiu que organitza l’Ajuntament en col•laboració amb el recentment format Club d’Atletisme. Des de les 18 i fins a les 21 hores, els almussafenys van eixir als carrers per a animar als corredors que competien per ocupar els primers llocs de les diferents categories. Igual que en 2014, la Volta a Peu va triar un circuit urbà per a protegir als participants de les altes temperatures del polígon industrial, el qual manca d’ombra en molts dels seus trams.

Primer va ser el torn de les proves destinades als benjamins, alevins i infantils, que van recórrer 500, 1.000 i 1.500 metres, respectivament. El seu esforç es va veure recompensat amb diversos obsequis entre els quals es trobaven una samarreta i una gorra. Els primers classificats en cadascuna d’aquestes categories van obtenir, així mateix, el seu merescut trofeu acreditatiu.

En la carrera de la categoria absoluta, que va començar a les 19:30h, i el recorregut de la qual estava establit en 10.000 metres, el vencedor va ser Ferrán Pérez Ribera, al que li van seguir Pere Mayor i Francesc Moreno, aquest últim veí d’Almussafes. En la categoria Junior, a Ferrán Pérez el van acompanyar en el podi Juan Hortolà i Jason Tomas, i en la de Sèniors, encapçalada per Pere Major, van ocupar la plata Francesc Moreno i el bronze José Luis Ruiz, també esportista almussafeny. En l’apartat local, es van emportar el seu merescut trofeu Franscesc Moreno, José Luis Ruiz i Fran García, que va ser dècim cinquè en la general. Tots ells van rebre sengles guardons de mans de l’alcalde d’Almussafes, Toni González, el regidor d’Esports, Pau Bosch, i la Reina de les Festes i la seua Cort d’Honor. Durant el lliurament de premis, també va estar sobre l’escenari la ultra fondista local Laura Méndez, que va iniciar la seua trajectòria a Almussafes i que actualment es prepara per a aconseguir una plaça per als pròxims Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

El primer edil de la localitat, Toni González, que també va participar en la carrera, destaca “la grandíssima participació i les grans marques registrades en aquesta edició”, en la qual, com explica l’edil d’esports, Pau Bosch, “per primera vegada s’ha incorporat un xip als corredors que registra informació relativa al temps i la posició obtinguda”.

Deixa el teu comentari