L’Ajuntament adjudica la prolongació del carrer València a Meliana

L’Ajuntament de Meliana ha adjudicat les obres de prolongació del carrer València fins a l’entorn de l’estació del metro de Meliana, per un total de 200.052,89 € que es financien amb el pla provincial de la Diputació del 2017 i fons propis, a l’empresa Sofeser Facility Servici, SL d’Alboraia. Les obres començaran en passar les festes de Nadal. L’actuació, a més d’urbanitzar el carrer, comportarà la demolició i posterior adequació d’algunes parts de les cases afectades, hui fora d’ordenació urbanística.

Com explica l’alcal de i regidor d’Urbanisme, Josep Riera, “la prolongació del carrer València està prevista en el planejament urbanístic de Meliana des dels anys 50 del segle passat, primer en el pla de la Gran València i, després, en el Pla General d’Ordenació Urbana de Meliana vigent des del 1991”. Es tracta per tant d’un dels temes urbanístics que encara estaven per resoldre, com ja va ocórrer amb la casa de l’encreuament del c/ del Sol amb el c/ Garrigosa, enderrocada el 2016, i que va permetre la finalització de la urbaniztzació de la zona.

Per al màxim responsable, “aquesta actuació permetrà reordenar l’entorn de l’estació, la circulació i la mobilitat entre les dos parts del nucli separades per la via del metro, a més de reduir d’una manera important la circulació actual pel centre històric del poble”. L’actuació facilitarà que es puguen fer propostes en aquest sentit dins del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, la redacció del qual està pendent de licitació i que es podrà portar a terme gràcies a la subvenció rebuda per l’Ajuntament dins del programa de fons europeus FEDER.

Finalment, Riera destaca: “posar en marxa aquest projecte no ha sigut gens fàcil i cal destacar la consecució de l’acord de compravenda amb les persones propietàries de les parcel·les i dels immobles afectats”. Això ha sigut gràcies a un treball tècnic molt seriós i una important capacitat de diàleg de les parts. Les compravendes han suposat un cost de 89.063,19 €, que també s’han pagat amb fons de la Diputació. Així, el conjunt de l’actuació tindrà un cost d’uns 300.000 €.

Deixa el teu comentari