L’Ajuntament augmenta en tres anys d’11 a 16 milions d’euros la inversió en infraestructures hídriques

L’Ajuntament ha augmentat en 5 milions d’euros la inversió en infraestructures del Cicle Integral de l’Aigua, que ha passat dels 11 milions executats l’any 2018, a prop de 16 milions, que s’invertiran en el present exercici. Així ho ha explicat Elisa Valía, regidora del Cicle Integral de l’Aigua de València.

Valía ha posat en valor “la gestió que està duent a terme l’empresa mixta d’aigües, EMIVASA”, en la qual participa el propi Ajuntament i l’empresa concessionària Global Omnium.

Un dels assumptes que han afectat els costos del servici, i les previsions a curt i mitjà termini ha sigut l’augment del cost del subministrament energètic, motivat per l’augment del preu de l’energia que s’està produint a nivell mundial. Valía ha indicat que han sigut capaços de mantindre fix el preu del servici que paguen els ciutadans i ciutadanes gràcies a la planificació, a totes les accions que han realitzat per a millorar l’eficiència energètica de les infraestructures i a la utilització d’energies renovables.

Una altra de les accions que han permés esmorteir la pujada del cost de l’energia, ha sigut la inversió de 4,5 milions d’euros en equips per a generar energia de manera autònoma, la qual cosa ha reduït la dependència d’energia externa, i per tant els costos del servici de l’aigua potable a València i la seua àrea metropolitana.

Deixa el teu comentari