L’Ajuntament celebra que la ciutat de València aculla la fase final de la lliga ACD de Bàsquet

Ribó: “Estem molt contents perquè estem demostrant que fem les coses adequadament també en el terreny sanitari”

La ciutat de València acollirà la fase final de la Lliga ACB del 17 al 30 de juny, una decisió que va ser comunicada en el dia d’ahir i amb la qual l’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha congratulat ja que “és molt important per a València, estem molt contents, perquè estem demostrant que fem les coses adequadament també en el terreny sanitari”. Una alegria compartida per la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, qui ha manifestat que “marquem un camí, és la primera competició de basket europea que ja té una data fixa i una ciutat de referència. No sols ens referenciem a nivell nacional sinó també a nivell internacional com una ciutat que es posa en marxa”.

L’ACB va comunicar en el dia d’ahir l’elecció de la ciutat de València com a seu dels playoffs en els quals un total de 12 equips, entre els quals es troba un València Basket que exercirà d’amfitrió, disputaran el títol de campió de la Lliga Endesa del 17 al 30 de juny. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha valorat “molt positivament” la notícia en afirmar que “és una decisió amb la qual estem molt contents perquè nosaltres secundem des del primer moment esta proposta”. En este sentit, Ribó ha posat en valor els tres factors que han determinat que l’ACB es decante per la ciutat de València com a seu: “tenim molt bones instal·lacions esportives, un sector hoteler potent i preparat, però sobretot una seguretat sanitària que ens permet garantir que es puga realitzar este campionat sense risc per a les persones que vagen a participar en ell”. 

Una candidatura que segons Ribó “col·loca a València en el lloc que li correspon a nivell esportiu”, ja que posa fi a 17 anys sense que la ciutat albergara cap torneig oficial de l’ACB, l’últim va ser la Copa del Rei en el 2003. El primer edil ha destacat que “el nivell de contagis a València és en estos moments la tercera part de la mitjana de l’Estat Espanyol”, un indicador “bàsic” a més de que “el sistema sanitari es troba en estos moments en una situació molt folgada”.

 Per la seua part, la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha remarcat que “és una gran notícia, no sols positiva a nivell esportiu sinó a nivell econòmic per a la ciutat”. “Gràcies a la celebració d’este esdeveniment, encara que siga a porta tancada, tots els hotels que anaven a estar tancats estos dies es podran obrir per a albergar jugadors, cossos tècnics i mitjans comunicació”, ha afegit Bernabé, qui ha insistit que “hem estat treballant al costat del València Basket i la Fundació Visit València esta candidatura per a fer una oferta ambiciosa i, per tant, ha estat la candidatura guanyadora i acceptada per unanimitat de la Comissió”.

Comenta la notícia