L’Ajuntament d’Alcàsser i AeioLuz organitzen les Jornades Sostenibles per a conscienciar sobre el canvi climàtic

Tindran lloc del 24 de novembre al 2 de desembre de 2018

L’esdeveniment sorgeix en el marc del Pacte de les Alcaldies, al que Alcàsser s’ha sumat

L’Ajuntament d’Alcàsser organitza, juntament amb la cooperativa valenciana AeioLuz, les Jornades Sostenibles, que tindran lloc del 24 de novembre al 2 de desembre de 2018 en aquesta localitat valenciana.

Aquest esdeveniment sorgeix en el marc del Pacte de les Alcaldies, en el qual municipis de tota Europa, com Alcàsser, s’organitzen per a adaptar-se i mitigar els efectes d’aquest canvi de present.

Per açò, des d’Alcàsser han preparat aquest esdeveniment que, durant una setmana, ofereix diferents activitats com a tallers oberts de sensibilització ciutadana, ponències sobre el Pacte de Alcadías, l’Oficina Verda per a aprendre a estalviar en la factura de la llum, la Ecofira amb tallers i xarrades en la plaça del poble, que inclou activitats gratuïtes en família, tallers de reciclatge, aigua, energia, vehicles elèctrics, degustacions de producte local ecològic…, entre altres activitats.

Tot açò, per a conscienciar a la societat que el canvi climàtic és una realitat però amb la participació de la ciutadania es pot canviar.

Alimentació, habitabilitat i mobilitat són els principals usos energètics de l’ésser humà en el planeta que ens acull. Per açò, des de l’Ajuntament d’Alcàsser, amb la col·laboració de AeioLuz, s’han organitzat aquestes jornades en les quals es va a compartir el que podem fer a nivell particular per a aconseguir entre tots un món més habitable.

Eva Zamora, alcaldessa d’Alcàsser, considera fonamental que la població “entenga els conceptes bàsics de sostenibilitat. Amb aquestes jornades ens agradaria que la ciutadania es vaja a casa sabent què podem fer cadascun de nosaltres per a crear un món més sostenible. Si tots posem el nostre granit d’arena, serà més senzill cuidar del planeta”.

Amb aquest objectiu, les jornades comencen el dimarts, 27 de novembre, amb diferents tallers ciutadans. El primer taller tindrà lloc sota el títol Taller d’Eficiència AeioLuz. Dirigit als veïns i veïnes d’Alcàsser, mostrarà una manera de ser més eficients en l’economia domèstica. El 28 de novembre, el taller Campaña Pimes està dirigit a ajudar al comerç local a ser més eficaç i sostenible.
El dijous, 29 de novembre, les jornades continuen amb una ponència sobre canvi climàtic i sostenibilitat, en el Centre Social d’Alcàsser, a les 19:00 hores.
Durant tot el divendres, 30 de novembre, AeioLuz ofereix als ciutadans l’Oficina Verda, en la qual amb l’objectiu de l’apoderament energètic de la ciutadania, s’oferirà informació que els permeta conèixer al detall els criteris de facturació dels subministraments bàsics com a aigua, electricitat, gas, telefonia, lloguer, assegurances… d’una família, per a portar-los a la major eficiència possible, ja que suposen un capítol molt important en l’estalvi econòmic final. Per a ser atès en l’Oficina Verda i aprendre a estalviar en les factures energètiques és necessari sol·licitar cita prèvia.

Finalment, el 2 de desembre tindrà lloc la Ecofira Local amb la participació de diferents entitats que oferiran informació i tallers. AeioLuz oferirà els tallers Cuines Solars i el taller de factures mitjançant l’Oficina Verda. Som Alimentació mostrarà els beneficis dels productes de proximitat com una nova manera d’entendre l’alimentació, centrada en l’ecologisme, el

desenvolupament sostenible, la defensa de la biodiversitat, el comerç just i el compromís ètic amb els productors.

Arquitectura i Medi ambient (AAYMA) ajudarà a millorar la qualitat de l’edificació i els espais urbanitzats, i promoure la innovació i millora de la construcció sota criteris bioclimàtics, ecoeficients i d’accessibilitat universal.

Des de ACTIO / AIGUA-ECOSOCIAL mostraran als ciutadans i ciutadanes d’Alcàsser la importància dels hàbits particulars de cadascun en el camí a la sostenibilitat.

Associació Valenciana Vehicle Elèctric (AVVE) i AeioLuz compartiran coneixements sobre el transport, ja que s’ha convertit en el principal consumidor d’energia mundial, amb més del 40% de l’energia primària. Un 83% del consum energètic del sector correspon a la mobilitat rodada, derivada fonamentalment del vehicle privat, per la qual cosa és necessari trobar alternatives sostenibles.

L’Associació d’Usuaris de Vehicle Elèctric (AUVE), també farà una demostració en viu en una concentració de vehicles que rodarà pels carrers de la localitat.

Reves País Valencià informarà sobre l’Economia Solidària com un instrument que permet desenvolupar una societat més justa i solidària, caminant cap al desenvolupament sostenible i tenint en compte la interdependència amb l’àmbit econòmic, el social, l’ambiental i el cultural.

Diversos col·lectius locals com l’Associació de Veïns o el grup Mon Carabassa, també estaran presents presentant les seues iniciatives locals i promovent el producte local ecològic de les hortes d’Alcàsser.

Sobre AeioLuz
L’empresa valenciana AeioLuz Evolució Energètica és una empresa de serveis energètics que vol acabar amb la pobresa energètica i servir d’eina per al canvi de model energètic cap a un més sostenible.

Treballa amb escoles, ajuntaments i empreses oferint serveis de formació i consultoria sobre eficiència energètica, energies renovables, gestió activa de la pobresa energètica i xarxes intel·ligents d’energia. Treballa amb i per les persones.

Deixa el teu comentari