L’Ajuntament d’Almussafes consciència sobre Dependènc

Dimecres que ve dia 14, celebrarà una xarrada en què s’abordarà la Llei de Dependència i la situació actual dels afectats i famílies

ayuntamiento-almussafes-5251879-1Almussafes, a 7 de desembre del 2016. El consistori d’Almussafes ha programat una conferència centrada en les persones en situació de dependència per a dimecres que ve 14 de desembre, coincidint amb el desé aniversari de l’aprovació de la llei 39/2006, de 14 de desembre, de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència. A partir de les 18 hores, la sala de conferències del Centre Cultural acollirà la ponència, en la que intervindran el regidor de Benestar Social i Sanitat, Faustino Manzano, la directora de l’Àrea de Benestar Social, Laura Acuña, i la treballadora social de la Mancomunitat de la Ribera Baixa i especialista en Dependència, Amparo Romera.

L’Ajuntament d’Almussafes, a través de la seua Regidoria de Benestar Social, ha organitzat un acte commemoratiu per a dimecres que ve 14 de desembre, coincidint amb el desé aniversari de la implantació de la LAPAD, quart pilar de l’estat de Benestar, junt amb la resta de Serveis Socials.

Si el passat any es va rendir homenatge, enfront de la Casa Consistorial, a les prop de 30.000 persones dependents de tota la Comunitat Valenciana que han mort sense rebre cap tipus d’ajuda tenint concedit el reconeixement PIA, Programa Individualitzat d’Assistència, inclòs en la normativa legal vigent, enguany s’ha optat per apostar per la conscienciació, amb la realització d’una xarrada en què s’abordaran qüestions clau de la legislació actual, a més de centrar-se en les dificultats a què s’enfronten no sols els dependents, sinó també els seus familiars. “Amb esta iniciativa, des de l’executiu local continuem brindant el nostre suport a les persones afectades i denunciem totes aquelles polítiques que han suposat un retrocés en el seu benestar i qualitat de vida i d’ací la necessitat reivindicar la correcta aplicació de la llei”, comenta l’edil de Benestar Social, Faustino Manzano.

L’acte, presidit pel propi regidor delegat, comptarà amb la presència de Laura Acuña, directora de l’Àrea de Benestar Social, i Amparo Romera, treballadora social de la Mancomunitat de la Ribera Baixa i responsable del servici de Dependència en l’Ajuntament d’Almussafes.

Des del consistori municipal s’ha remés invitació als representants de la Plataforma en Defensa de la Llei d’Autonomia Personal i Atenció a les Persones en situació de Dependència de València Ciutat i Comarques i també de la Coordinadora de Discapacitat i Dependència, les dos associacions que treballen en defensa de la llei, enguany sota la consigna CONTINUEM LLUITANT. “Tots i totes podem ser dependents, no ho oblides, tu també”.

Deixa el teu comentari