L’Ajuntament d’Almussafes defén la plena legalitat del procés de selecció dels becaris del Pla d’Ocupació

El primer edil desmentix que es valorara la imatge d’una opositora en l’entrevista personal

Toni González afirma que la denúncia de Compromís pretén emmascarar l’èxit de la iniciativa d’impuls a l’ocupació jove

L’alcalde sosté que “l’acusació de l’afectada no té rigor i posa en dubte l’objectivitat i professionalitat dels membres de la Comissió de Valoració”

alcaldeAlmussafes, a 7 d’octubre del 2016. El president de l’executiu d’Almussafes, Toni González, tatxa de falsedat les afirmacions abocades en premsa pel grup municipal de Compromís en l’Ajuntament, el passat mes de setembre, en les que criticava a l’equip de govern per basar-se en l’aspecte físic en l’avaluació dels aspirants al programa de beques professionals destinades a postgraduats i estudiants.

La coalició es feia eco així de l’acusació de discriminació en el procés de selecció que va fer pública una de les opositores que finalment no va ser seleccionada per part de la Comissió de Valoració. Des de l’Ajuntament es defén la legalitat de tot el procés completat, a més de negar-se rotundament que una funcionària de l’ajuntament li contestara l’opositora denunciant que el procés selectiu també avaluava “altres qualitats com el llenguatge no verbal o com l’aparença”.

El primer edil assegura que “és totalment fals que l’aparença o la imatge fora valorada en l’entrevista personal mantinguda pels candidats i candidates que optaven a la plaça”, tal com insinuava una de les opositores d’Almussafes i que Compromís criticava públicament mostrant “el seu malestar i rebuig”.

De fet els criteris d’avaluació aplicats per la Comissió de Valoració en l’entrevista, la puntuació de la qual podia oscil•lar entre 0 i 5 punts, es van cenyir únicament i exclusivament als tres aspectes fixats en les bases de la convocatòria: la idoneïtat al lloc de la beca, el coneixement de les tasques específiques del lloc i la capacitat de treball i autonomia en el departament municipal corresponent.

Des del consistori municipal s’assegura que no s’ha discriminat a cap aspirant en el procés de selecció i que en l’Ajuntament d’Almussafes tan sols s’han presentat dos al•legacions. En una d’elles se sol•liciten aclariments a la puntuació de l’entrevista i en l’altra se sol•licita una revisió quant a la valoració dels mèrits, però que en cap dels dos documents consta una referència concreta a la valoració de l’entrevista.

González també sosté que l’acusació de Compromís no té fonaments i es basa en rumors i que amb ella “només volen entelar la gran aposta per l’ocupació jove que hem llançat des de l’Ajuntament enguany, que ha tingut una gran acollida ciutadana i que tindrà continuïtat durant tota la legislatura”.

Programa municipal de beques
Els 26 jóvens beneficiaris de la primera edició del programa de beques professionals destinades a postgraduats i estudiants de l’Ajuntament d’Almussafes ja es troben en els seus llocs de treball en els diferents departaments de l’administració local.

El passat 9 de setembre es van incorporar els primers set jóvens seleccionats i durant la jornada del 3 d’octubre van iniciar les seues pràctiques professionals els altres 19, completant així el grup de becaris que s’estrenen en este programa emmarcat en el Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació, que tindrà continuïtat durant tota la legislatura.

L’equip de govern va consignar un total de 120.000 € dins dels pressupostos municipals d’este 2016 per a implantar, per primera vegada, esta iniciativa amb què es brinda una oportunitat laboral durant 10 mesos a almussafenses amb títol universitari o de formació professional.

Com a alcalde i responsable de les delegacions d’Ocupació i Personal, González ha incidit, en nombroses ocasions, en el compromís del govern municipal amb les polítiques d’ocupació que permeten reduir la taxa de desocupació i inserir laboralment a col•lectius amb dificultats. “Precisament, la crisi econòmica ha complicat en gran manera que els nostres jóvens puguen desenrotllar el seu talent i aplicar els seus coneixements acadèmics sense eixir d’Espanya, ja que aconseguir un lloc de treball resulta cada vegada més complicat”, constata el president de l’executiu. I afig “els nostres jóvens s’enfronten a greus problemes quan es llancen al mercat laboral i amb esta mesura els ajudem a posar en pràctica els seus coneixements, al mateix temps que suposa una injecció econòmica que s’agraïx en les economies familiars”.

Deixa el teu comentari