L’Ajuntament d’Almussafes destina més de 52.000€ per a beques de guarderia en 2016

Un total de 109 famílies resulten beneficiàries de les ajudes corresponents al curs escolar 2015-2016

El consistori invertirà 105.000 euros en estes assignacions durant l’exercici 2017 

Almussafes, a 15 de desembre del 2016. El consistori municipal d’Almussafes manté una aposta ferma per millorar el benestar familiar dels veïns de la localitat. En la convocatòria per a la concessió de subvencions destinades a famílies del poble amb fills matriculats en guarderies en el curs escolar 2015-2016, la resolució de la qual s’acaba de fer pública, s’han concedit un total de 109 ajudes de les 125 sol·licitades. Estes beques sumen un import de més de 52.000 euros destinats a cobrir les despeses generades per l’assistència dels xiquets a les llars d’infants. Les sol·licituds es mantenen semblants a les dels cursos anteriors, ja que l’any passat 106 famílies van resultar beneficiàries d’estes prestacions. Les 16 sol·licituds restants han sigut desestimades pel fet que no complixen amb algun dels requisits establits en les bases de concessió.

familias-fiesta-fanalets-_-archivoL’Ajuntament d’Almussafes està plenament compromés amb el suport a l’atenció, benestar i educació dels xiquets menors de tres anys del municipi matriculats en guarderies, i prova d’això les subvencions que es concedixen anualment a les famílies que matriculen els seus fills en llars d’infants. Segons l’edil de Benestar Social, Faustino Manzano, “des de l’executiu local apostem per la millora de l’accés a l’educació dels més xicotets i la necessària conciliació familiar perquè estes iniciatives contribuïxen a eliminar barreres i reforcen l’equitat i la igualtat d’oportunitats”, apunta.

En concret, de les 125 sol·licituds rebudes en 2016, quantitat lleugerament superior a la registrada l’any acadèmic 2014-2015, un total de 109 famílies s’han beneficiat d’esta prestació per a suavitzar les despeses derivades de la matriculació dels seus fills en guarderies de la localitat durant el curs passat. La resta de sol·licituds, 16 exactament, han sigut denegades per no adequar-se a algun dels requisits establits en les bases de concessió. Com en els exercicis anteriors, la quantia màxima per cada persona beneficiada d’esta ajuda se situa en els 500€ per sol·licitud. Per a famílies amb fills matriculats durant mig any, la subvenció màxima ha sigut de 375 euros i, per a famílies amb xiquets escolaritzats en jardins d’infància durant un quadrimestre, de 250 euros.

Per a poder accedir a esta subvenció, el consistori va obrir un període de presentació de la documentació arreplegada en les bases que va concloure el passat 30 d’octubre Després d’esta primera fase, una comissió avaluadora va procedir al barem de cada sol·licitud, de la que ha sorgit la llista de concessions, en la que per a determinar la quantitat s’ha tingut en compte el nombre de mesos acreditats d’assistència a la guarderia.

Tal com s’arreplega en els pressupostos municipals del pròxim exercici 2017, l’Ajuntament ha assignat 105.000€ a la partida de Benestar Social dedicada a les beques per assistència a guarderies de la localitat.

Deixa el teu comentari