L’Ajuntament d’Almussafes inicia la reforma de dues de les cases dels mestres

El consistori inverteix 54.745 euros en la rehabilitació de dos habitatges públics del carrer Mestre Cardona que se cediran a associacions

Les obres, que van començar el passat dilluns 7 de novembre, s’espera que concloguen a principis del 2017

casetes3Almussafes, a 24 de novembre de 2016. Ja estan en marxa les obres de reforma de dues de les cases dels mestres que l’Ajuntament d’Almussafes ha acordat cedir al Club Gastronòmic “El Putxeret” i a l’associació “Almussord” per al desenvolupament de les seues activitats. El consistori, que inverteix en aquesta intervenció 54.745 €, dóna aquest pas amb l’objectiu d’adequar la infraestructura d’aquests dos habitatges al nou ús que se li va a donar a un espai que durant diverses dècades va acollir als docents procedents d’altres municipis.

La Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Almussafes ha iniciat ja la reforma de dos dels nou habitatges de titularitat pública situats en el carrer Mestre Cardona de la localitat amb l’objectiu de destinar-les a activitats culturals promogudes pel consistori i les entitats cíviques situades en el municipi.

“Amb aquesta actuació complim el nostre objectiu de seguir al servei de les iniciatives impulsades pel ric teixit associatiu de la nostra localitat, incrementant l’esforç econòmic en la millora de les instal•lacions que utilitzen els nostres veïns per al desenvolupament de les seues aficions”, explica el regidor d’Urbanisme, Andrés López.

Construides a principis de la dècada dels 60, s’utilitzaren com a domicili dels docents d’Almussafes durant varies dècades, encara que amb el pas del temps van quedar deshabitades en la seua totalitat. En l’actualitat l’estat de conservació de les mateixes, tal com han comprovat els experts, és “bastant deficient”. Totes elles compten amb proveïment d’aigua potable, evacuació d’aigües residuals i pluvials a la xarxa municipal de sanejament, i subministrament d’energia elèctrica, telefonia i gas ciutat. No obstant açò, necessiten determinades intervencions per a permetre la seua utilització com a seu de les associacions “El Putxeret” i “Almussord”, a les quals s’han assignat aquests espais.

En concret, s’està dotant als habitatges de les condicions d’accessibilitat necessàries amb la construcció de rampes exteriors d’accés als edificis en la zona del porxe i s’estan construint lavabos per a persones amb mobilitat reduïda. A més, les obres inclouen la col•locació de portes de pas en la planta baixa, la renovació de tota la instal•lació elèctrica dels edificis, l’eliminació de totes les cobertes de fibrociment i l’elevació de l’altura de la barana de l’escala.

Amb un pressupost total de 54.745 euros, IVA inclòs, l’empresa adjudicatària de les obres va iniciar els treballs arreplegats en el projecte redactat per l’arquitecte per a tal fi el passat dilluns 7 de novembre, i s’espera que concloguen a principis del pròxim any.

Deixa el teu comentari