L’Ajuntament d’Almussafes programa un cicle de conferències per a majors

pensions 5Almussafes, a 17 de setembre de 2015. La Regidoria de la Tercera Edat promou la formació dels jubilats de la localitat amb una sèrie de ponències . A través de quatre conferències, els majors d’Almussafes estan coneixent en la Llar del Jubilat aspectes de rellevància per al seu dia a dia, com són les pensions o la seua protecció jurídica. El consistori municipal confirma que va a seguir apostant per aquest tipus de formació com a complement a l’àmplia oferta d’activitats planificades per a la Tercera Edat.

Al voltant de 70 persones van assistir ahir dimecres 16 de setembre a la primera de les quatre conferències que la Regidoria de la Tercera Edat ha organitzat per a potenciar la formació dels majors de la localitat. En elles, Manuel Corredor Sanchis, llicenciat en Dret, va explicar als presents tots els assumptes relacionats amb la situació actual del sistema nacional de pensions i com ha anat evolucionant amb el pas del temps. Corredor va resoldre els dubtes plantejats entorn a quantitats, percentatges, incompatibilitats i convenis específics existents. Durant la ponència, l’expert va alertar de les greus conseqüències que podrien derivar-se de la consolidació de la tendència que està portant a modificar de manera important la piràmide poblacional, “en la qual cada vegada hi ha més gent per a cobrar però menys per a treballar”.

Aquest cicle de conferències, oferit a través de la Diputació de València, continuarà dimecres que ve 7 d’octubre amb una sessió dedicada a analitzar la protecció jurídica dels majors, en la qual es desenvoluparan els temes relacionats amb la legislació vigent en matèria de promoció de l’autonomia de la tercera edat i es presentaran les eines que estan al seu abast per a garantir els seus drets com a ciutadans.

“Amb aquestes conferències el que busquem és que els nostres majors estiguen informats entorn a qüestions que afecten al seu dia a dia. El gran acolliment de la primera d’elles confirma l’interés dels nostres majors per aquesta iniciativa que anem a seguir potenciant com a complement a les activitats d’oci plantejades per a aquest col·lectiu durant l’any”, afirma la regidora de Tercera Edat, Paqui Oliver.

Deixa el teu comentari