L’Ajuntament d’Almussafes s’adherix al Pacte de les alcaldies pel Clima i l’Energia

El consistori municipal inicia les accions per a aconseguir la sostenibilitat energètica i l’adaptació al canvi climàtic del municipi

 L’acord es va aprovar per unanimitat durant el ple celebrat ahir dijous 8 de setembre

Almussafes, a 9 de setembre del 2016. El consistori d’Almussafes s’acaba de sumar al compromís assumit des de la Diputació Provincial de València al febrer d’enguany, encunyat com “El Pacte de les alcaldies pel Clima i l’Energia”. La proposta de l’Alcaldia, aprovada per la totalitat dels grups municipals, es compromet a recolzar esta iniciativa promoguda per la Unió Europea, que es considera necessària per a aconseguir la sostenibilitat energètica i l’adaptació al canvi climàtic de la població. Entre els compromisos assumits, destaca principalment la reducció de les emissions de CO2 en almenys un 40% fins a l’any 2030, per mitjà de l’augment de l’eficiència energètica i la promoció de les fonts d’energia renovables i la mobilitat urbana sostenible.

plaques-solars-piscines2El primer edil d’Almussafes, Toni González, coneixedor de la rellevància de les accions locals en la mitigació del canvi climàtic, va proposar al ple municipal d’ahir dijous 8 de setembre, el primer celebrat després de la parada vacacional d’agost, l’adhesió al Pacte de les alcaldies pel Clima i l’Energia, una iniciativa promoguda des de la Unió Europea i impulsada des de la Diputació de València, entitat que actuarà com a coordinador territorial del pacte davant de la Direcció General d’Energia de la Comissió Europea.

Tots els grups municipals van donar llum verda a la proposta de l’Alcaldia, que assumix el compromís de treballar en la promoció de mesures per a l’adaptació al canvi climàtic, per mitjà de la creació de plans d’acció a favor de l’energia sostenible i l’augment de la resiliència davant del canvi climàtic.

Així mateix, el consistori d’Almussafes elaborarà un Inventari d’Emissions de Referència i una avaluació de riscos i vulnerabilitats derivades del canvi climàtic, com a base per al Pla d’Acció pel Clima i l’Energia sostenible (PACES), que es presentarà en el termini de dos anys a partir de la firma oficial del pacte i en el que es resumixen les accions clau que pensen dur a terme.

“Adaptarem les estructures del municipi, incloent l’assignació de recursos humans suficients per al desenrotllament de les mesures que siguen necessàries, a més de mobilitzar a la societat civil perquè participe en el desenrotllament del Pla d’Acció”, assenyala el president de l’executiu.

Redactat el citat Pla d’Acció, l’ajuntament elaborarà un informe bianual per a l’avaluació, el control i la verificació dels objectius, informant de les gestes aconseguides en compliment del mateix.

L’executiu compartirà la seua visió, resultats, experiència i coneixement del pla amb les altres autoritats locals i regionals de la Unió Europea.

Deixa el teu comentari