L’Ajuntament d’Alzira posa en marxa el Registre Electrònic d’Apoderaments, Apodera

Amb la firma electrònica es pot acreditar l’apoderament d’una persona en el nostre nom per a tràmits amb l’Ajuntament

Des de l’Ajuntament d’Alzira es llança una campanya informativa per a donar a conèixer el nou sistema Apoder@, per a donar poders a una tercera persona que actua en el nostre nom davant de l’administració. El Registre Electrònic d’Apoderaments Apoder@ de l’Ajuntament d’Alzira és una plataforma posada en marxa pel Govern d’Espanya.

Este registre permet a la ciutadania autoritzar a altres ciutadans o entitats a actuar en el seu nom en les relacions amb les Administracions Públiques. Amb Apodera, es es facilita el tràmit de sol·licitud d’un poder Apud acta, necessari per tal que una persona ens represente. D’esta manera, les persones físiques i jurídiques poden realitzar els seus apoderaments des de casa (amb certificat digital o DNI electrònic, Cl@ve PIN i Cl@ve permanent) accedint a: 

https://sede.administracion.gob.es/apodera/clave.htm

“Per exemple en el cas d’assistència jurídica, en què s’actua en nom d’un ciutadà o ciutadana, o les empreses que actuen en nom d’un autònom per exemple en un procés de Contractació amb l’Ajuntament, cal fer un poder. Ara, amb Apoder@, este tràmit es fa electrònicament des de casa” ha explicat la regidora de modernització Leticia Piquer.

El requisit és tindre la signatura electrònica, tant per part del poderdant com de l’apoderat. En cas que una de les parts o cap de les dos el tinga, tenen la possibilitat d’acudir a la Clau, de forma presencial, amb cita prèvia (citaprevia.alzira.es) i realitzar l’apoderament amb una funcionària habilitada.

Cal destacar que este servei no té cap cost econòmic.

Des de la regidoria, s’ha encetat una campanya informativa dirigida a empreses, assessories i serveis jurídics. “Hem volgut dirigir una informació personalitzada per a que totes les persones que solen demanar els poder per a fer tràmits en l’ajuntament s’assabenten d’estes novetats. S’ha comunicat mitjançant correu electrònic a l’associació empresarial, el col·legi d’advocats i les empreses assessores entre altres” ha afegit la regidora.

Deixa el teu comentari