L’Ajuntament de Carcaixent sancionarà a les persones propietàries dels camps en estat d’abandonament

En cas de que el propietari/a no atenga les seues obligacions l’Ajuntament realitzarà les tasques de neteja de forma subsidiària

La regidoria d’Agricultura, en el marc del compliment de la normativa vigent, està instruint expedients sancionadors a les persones titulars de camps en estat d’abandonament. En cas de que el propietari/a no atenga les seues obligacions l’Ajuntament realitzarà les tasques de neteja de forma subsidiària, tot carregant les despeses dels treballs a les persones propietàries que, a més, hauran de fer front a les sancions corresponents.

Neteja per execució subsidiària

El cas més recent afecta a una parcel·la de més de 10 fanecades, ubicada en la partida de la Torreta. El camp, que estava en estat d’abandonament des de fa anys, provocava innumerables molèsties a les finques veïnes, principalment en forma de plagues i dificultats per al reg, a més de suposar un important risc d’incendi. Últimament, el veïnat havia manifestat que la vegetació servia d’amagatall per a diverses espècies d’animals què ocasionaven diversos danys (conills i porcs senglars principalment).

Després del procediment administratiu adient, què fins i tot arribà a instàncies judicials, l’Ajuntament està realitzant de forma subsidiària la neteja de la parcel·la, passant els costos dels treballs als propietaris.

És intenció de la regidoria d’Agricultura continuar i ampliar esta línia de treball per fer front a l’estat d’abandonament que mostren molts camps del terme municipal, exigint el compliment normatiu i amb l’objectiu d’evitar la proliferació de plagues i incendis i, sobretot, d’evitar el sobreesforç i excés de costos de producció que han de suportar els propietaris/es de les parcel·les veïnes. 

Comenta la notícia