L’Ajuntament de Carlet ha doblat els dies de recollida dels contenidors grocs i ha contractat un servei recollida de cartó per a empreses

Al llarg de l’any 2020 els carletins han reciclat 131.220 quilos d’envasos als contenidors grocs, mentre que l’any anterior sols se’n reciclaren 103.154. Els residus d’envasos lleugers, plàstic, llandes i brics, han experimentat un increment substancial en el període del confinament, des de la meitat del mes de març fins a final del mes d’abril. 

Les quantitats recollides en abril de 2020 (15.263 kg) doblen les de 2019 el mateix mes (7.480 kg) Una situació que ve donada per l’increment del consum a casa, pel canvi d’hàbits de vida introduïts pel confinament i per la resposta municipal a esta necessitat amb la millora del servei de recollida dels contenidors grocs. 

Fins a l’estat d’alarma, els 65 contenidors d’envasos de Carlet es buidaven una vegada a la setmana, des del mes d’abril es buiden dos vegades a la setmana i així es facilita el reciclatge a la ciutadania.

El reciclatge de paper i cartó també s’ha incrementat en este període: s’ha passat de 85.700 kg en 2019 a 87.461 kg en 2020, un increment que reflectix també l’augment del volum del cartó reciclat. En este cas, des de l’Ajuntament s’ha posat en marxa un servei de recollida de paper i cartó gratuït per a les empreses i comerços del centre urbà. Un servei al qual s’han adherit 41 establiments que abans deixaven el paper i cartó que generaven en els contenidors blaus destinats als particulars. Amb este nou servei, l’empresa recull setmanalment el cartó i paper de manera gratuïta porta a porta.

Deixa el teu comentari