L’Ajuntament de la Pobla Llarga sol•licita adherir-se al fondo d’ordenació per l’alt risc financer en que es troba

A les 14 h del dia de hui, s’ha celebrat un ple extraordinari i urgent on s’ha aprovat aquesta sol•licitud d’adhesió amb el corresponent pla d’ajust.

Durant aquest primer any d’aquesta legislatura, l’Ajuntament de la Pobla Llarga ha tingut que fer front a pagaments extraordinaris, a pagaments d’altres legislatures, per valor aproximat d’uns 500.000 euros que sumat al deute a llarg termini en bancs de més de 5 milions d’euros i sentències fermes per valor de més de 700.000 euros, ha fet necessari demanar ajuda al Govern central mitjançant la sol•licitud d’adhesió a aquest pla d’ordenació pel alt risc financer en que es troba l’Ajuntament en aquest moment.

“El dimarts 16 finalitza el termini per sol•licitar aquesta ajuda i hem estat treballant fins a l’últim moment, fins i tot l’alcaldessa ha estat en la delegació de govern el passat dimarts 9 d’agost, per a intentar altres fórmules abans de demanar aquesta adhesió que ens ha obligat a fer un pla d’ajust” comenta Ximo Vidal, regidor d’hisenda.

El pla d’ajust que s’ha presentat modifica l’anterior presentat en març de 2012 i contempla algunes mesures com la pujada de l’IBI de forma gradual i per a l’any pròxim es presentarà al Ple Municipal la seua pujada fins al 0,63 %.

“En part també estem en aquesta situació per culpa del no compliment de l’anterior pla d’ajust, on l’anterior govern va dir que situaria l’IBI fins al 0,70% i en 2014 el va fins i tot baixar, incomplint completament el seu propi pla i en conseqüència ingressant menys del necessari per a poder pagar el deute” afirma Vidal.

“El que més ens esta llevant la son a tot l’equip de govern i en especial a l’Alcaldessa és arribar fins i tot a no poder pagar nòmines i és per això que s’ha presentat aquesta adhesió”

L’Ajuntament queda ara a l’espera de saber si s’accepta o no la seua adhesió a aquest fondo.

Deixa el teu comentari