L’Ajuntament de l’Alcúdia vota al plenari la posada en marxa de cinc consells de participació ciutadana

A més del d’Educació, l’Alcúdia tindrà consells municipals de Medi Ambient, Agricultura, Benestar Socials, Esports i Dona

L’Ajuntament de l’Alcúdia aposta per la participació ciutadana i la proximitat amb els ciutadans i ciutadanes, pel que en la primera sessió ordinària es va aprovar, per unanimitat, la composició i representació dels grups municipals en els distints consells locals.

Nueva imagen equiposer (1)A banda del Consell d’Educació que ja està en marxa, l’ajuntament ha aprovat la creació de cinc consells municipals, com són el de la Dona, Benestar Social, Medi Ambient, Agricultura i Esports que s’espera entren en funcionament a partir del pròxim mes de setembre.

L’objectiu és que aquests consells siguen uns òrgans de participació real, on l’Ajuntament puga recollir l’opinió de les associacions sobre diversos temes i, al mateix temps, puguen portar distintes propostes les pròpies organitzacions.

Aquests consells estan formats, a més de per representants polítics, per les associacions ciutadanes relacionades amb els distints sectors. La previsió per aquesta legislatura és que aquests consells municipals tinguen una reunió, com a mínim, trimestral, per a que siguen realment efectius.

En el darrere plenari es va aprovar igualment, constituir un nou consell, el Consell d’Entitats Ciutadanes, que estarà format per conjunt d’associacions que realitzen de manera regular activitats a l’Alcúdia, amb excepció de les entitats esportives que ja tenen el seu fòrum en el Consell d’Esports.

D’aquesta manera, l’Alcúdia tindrà una ampla xarxa de mecanismes de participació que s’ampliaran al llarg de la legislatura, per fer realitat que les decisions sobre temes municipals van a comptar amb els ciutadans i ciutadanes de l’Alcúdia.

Deixa el teu comentari