L’Ajuntament de Mislata mostra a la ciutadania com treballen els agents de la Policia Local

Centenars de persones, sobretot xiquets, van gaudir amb els vehicles d’emergència, els simulacres de la unitat canina i el circuit d’educació viària

El Nadal i les seues consegüents vacances escolars són un bon moment per a fer plans amb tota la família. I l’Ajuntament de Mislata, dins de la seua agenda nadalenca, va tornar a programar aquest dissabte una nova jornada de portes obertes de la Policia Local, un esdeveniment que es va celebrar al parc de la Canaleta i que va tornar a ser tot un èxit per la gran afluència de públic.

Pujar-se als vehicles patrulla de la Policia, parlar per l’emissora de ràdio igual que els agents que vetlen per la nostra seguretat, veure com es fan els rescats d’emergència o com actuen els gossos de la unitat canina, i fins i tot pujar-se a una tirolina. Tot això i molt més va ser el que van descobrir els veïns i veïnes de Mislata, principalment xiquets i xiquetes, que es van acostar a aquesta jornada de portes obertes. Com a novetats enguany, els assistents van poder experimentar en simuladors de conducció i de bolcada de vehicles i els més xicotets en la galeria d’entrenament dels bombers. A més, es van repartir més de 700 carnets d’auxiliar de Policia Local a xiquetes i xiquets assistents.

A la jornada de portes obertes van assistir l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, el Delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, el Subdelegat de Govern, José Roberto Gonzáles, i el director general d’Emergències de la Generalitat, José Mª Ángel. Tots ells van agrair la labor pedagògica dels professionals de tots els cossos i forces de seguretat que van participar en aquesta iniciativa: Policia Local de Mislata, Protecció Civil, Policia Autonòmica, Policia Nacional, Bombers de la Diputació de València, brigades d’Emergències del 112, Creu Roja, brigades forestals i Unitat Canina.

Bielsa afirmava que aquesta jornada s’ha consolidat ja com una de les cites anuals importants en l’agenda de la ciutat i va posar en valor que des del govern municipal “apostem per una policia de proximitat, de barri i pròxima al ciutadà, per això ens hem convertit en una de les ciutats més segures d’Espanya”. Per part seua, el Delegat del Govern va valorar amb entusiasme la celebració d’aquesta jornada impulsada per l’ajuntament i va destacar la importància que la ciutadania conega de prop a aquests professionals.

De fet, la regidora de Seguretat Ciutadana i portaveu municipal, Mª Luisa Martínez Mora, explica que aquesta iniciativa està pensada perquè “els veïns tinguen una visió el més pròxima possible de la nostra Policia Local i perquè s’establisca una relació de confiança entre agents i ciutadans”. L’objectiu del govern municipal és enriquir la relació directa entre els uns i els altres, perquè la ciutadania conega per dins com és el treball diari d’un agent de seguretat.

La jornada de portes obertes va comptar també amb un altre gran atractiu, el Parc Infantil de Trànsit de Mislata, situat a l’interior de la Canaleta, i que enguany està de celebració en complir el seu cinqué aniversari. Tots els xiquets i xiquetes van tindre l’oportunitat el dissabte d’assistir a una xarrada sobre educació viària i després van posar a prova tots els coneixements adquirits en una sessió pràctica en el circuit.

Deixa el teu comentari