L’Ajuntament de Mislata s’unix a la concentració per un finançament just

L’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, afirma: “si el finançament autonòmic valenciana s’igualara a la mitjana estatal, la nostra ciutat rebria un major finançament per a millorar encara més els serveis públics”

Un any després de la gran mobilització de la societat valenciana del 18 de novembre de 2017 per a reclamar un finançament just i unes inversions justes, avui s’ha convocat una concentració en tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana i entitats de la xarxa Per un Finançament Just per a mantenir vives les reivindicacions. D’aquesta forma, l’Ajuntament de Mislata s’ha sumat a la convocatòria i, a les 12 hores, l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, ha llegit el manifest aprovat per les Corts Valencianes, ara fa un any, en les portes de la Casa de la Vila.

L’Ajuntament de Mislata es veu greument afectat per aquesta situació, ja que, com ha afirmat Bielsa, “si el finançament autonòmic valenciana s’igualara a la mitjana estatal, la nostra ciutat rebria un major finançament també cada any; alguna cosa que propiciaria un augment notori de recursos públics per a accelerar els canvis que ja estem engegant des del govern municipal, així com nous recursos i instal·lacions”.

Les reivindicacions centrals del manifest reclamen una reforma immediata del sistema de finançament que establisca un nou model amb recursos suficients i repartits equitativament entre totes les autonomies, que ens possibilite als valencians i valencianes tenir uns serveis públics fonamentals dignes i exercir les nostres competències pròpies. Així mateix, exigeix un repartiment de les inversions i una execució que acabe amb el dèficit inversor en el nostre territori, que compense la insuficiència inversora en els últims anys i que dedique una quantitat de recursos ajustada al nostre pes poblacional. Finalment, també exigeix l’establiment de mecanismes de compensació perquè el nou model no nasca amb el llast de la injustícia diferida dels anteriors.

Deixa el teu comentari