L’Ajuntament de Mislata signa l’acord d’ampliació d’ajudes a les famílies per a escoles infantils

El pressupost destinat a aquest tipus d’ajudes es converteix en el més alt de tota l’àrea metropolitana

En el passat Ple Ordinari de 29 de novembre, es va aprovar per unanimitat de tots els grups el Pressupost General de 2019 de l’Ajuntament de Mislata. En el punt corresponent a tal aprovació, es va consensuar una esmene “in voce” presentada per la portaveu del PSOE que recollia el contingut d’altres esmenes de l’oposició per a l’ampliació pressupostària destinada a les ajudes a les famílies per a escoles infantils.

Hui, representants del govern i ple municipal s’han reunit amb les i els representants de les escoles infantils de Mislata per a signar aqueix acord d’ampliació d’ajudes a les famílies per a aquests centres educatius i que tindrà efectes ja a partir de la convocatòria de subvencions del pròxim curs escolar.

Del conjunt dels comptes municipals per al 2019, un 13% del pressupost (una mica més de 4 milions d’euros) està destinat a ajudes socials, dins de les quals es troben les dirigides a les famílies per a escoles infantils. Amb aquest acord aconseguit, la partida pressupostària destinada a tal fi s’augmenta en 94.000 euros, amb el que la xifra aconseguida quedarà fregant els 400.000 euros, convertint-se així en el major pressupost destinat a aquest tipus d’ajudes de tota l’àrea metropolitana. A més, segons un informe aportat per les pròpies escoles infantils, s’estima que d’aquest acord eixiran beneficiats 352 xiquets i xiquetes.

L’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, ha afirmat que aquest acord “possibilitarà l’accés també a rendes mitjanes, la qual cosa facilitarà que un major nombre de ciutadans puguen accedir a aquestes ajudes que potenciaran sobretot la conciliació familiar, que és un dels objectius del govern municipal”. I també ha remarcat davant les representants escolars que es tracta d’un acord de mínims, ja que la xifra podria augmentar-se al llarg de l’any.

Per part seua, les escoles infantils han mostrat la seua satisfacció davant l’acord signat i han agraït a l’equip de govern i a la resta de representants polítics la seua voluntat de consens perquè aquesta ampliació d’ajudes es faça efectiva.

Deixa el teu comentari