L’Ajuntament de Picassent continua treballant per reparar els camins del terme municipal afectats pel temporal del 5 de novembre

Les pluges del passat 5 de novembre varen provocar greus danys en les infraestructures  de vies i camins del terme, imprescindibles per al desenvolupament agrícola. Ara, fetes les valoracions i després d’analitzar els danys ocasionats, des de l’Ajuntament i a través de la Regidoria d’Agricultura, es treballa de valent per restablir a poc a poc la normalitat.

La gran quantitat d’aigua acumulada va provocar greus desperfectes en la pràctica totalitat de camins de terra, alguns fins i tot han hagut de fer-se de nou perquè la virulència de l’aigua els va fer desaparèixer total o parcialment. Tal i com apunten des de l’àrea d’Agricultura: «Hi han 350 quilòmetres de camins asfaltats al terme que presenten alguna afecció donada la força de l’aigua que va derivar en l’alçament de l’asfalt en punts com, per exemple, el pas del gavatx i el barranc de les canteres, a la zona del Devadillo». 

La violència de l’aigua i les corrents varen provocar també la caiguda de murs i l’arrossegament de marges i pedres, desperfectes que a poc a poc, i ja a l’endemà d’aquell episodi de fortes pluges, la brigada municipal va començar a retirar.

Tal i com manifesta el regidor de l’àrea d’Agricultura, Joan Vicent Aguado, «Les fortes pluges del passat 5 de novembre varen afectar bona part del terme municipal. Des de l’Ajuntament estem fent un treball extraordinari per restablir a poc a poc la normalitat i restaurar totes les zones afectades».

I és que, enmig de la campanya agrícola i donada també l’extensió del terme municipal, la intenció és reunir tots els mitjans materials i humans necessaris per revertir este episodi.

Els treballs que estan realitzant-se han rebut l’agraïment per part de la Comunitat de Regants del canal Xúquer-Túria, concretament del sector 4 representat per Raúl López Martorell i els sectors X i XI, representats a través d’Higinio Sanchis Sanchis. Tots dos han dirigit una carta a l’Ajuntament on han volgut manifestar el seu agraïment pels treballs de reconstrucció que estan realitzant-se. També la delegació d’AVA Picassent, a través del seu president, Paco Laza, s’ha volgut sumar a la roda d’agraïments.

Recordem que, segons les dades facilitades per «Meteo Picassent» durant les jornades del 5 i el 6 de novembre s’arreplegaren 324 litres a Terrabona, 233 a la Soroixa i 205 a El Realón. 

Deixa el teu comentari