L’Ajuntament de Picassent estableix un protocol anticovid al Cementeri davant la festivitat de Tots Sants

El consistori amplia l’horari en els dies previs per afavorir les visites escalonades i l’aglomeració de persones al recinte. Al seu interior, diversos cartells indiquen les normes a seguir per evitar els contagis   

L’Ajuntament de Picassent està treballant des de fa unes setmanes perquè la celebració prèvia a la festivitat de Tots Sants es realitze amb la major normalitat possible, seguint els actuals premisses sobre seguretat i salut establertes per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb l’objectiu d’escalonar les visites i evitar les aglomeracions al cementeri durant estos dies.

El protocol anticovid establert per a l’ocasió para especial atenció al temps d’estància al recinte, que serà limitat i no haurà d’excedir els 45 minuts; també caldrà guardar la distància de seguretat entre persones així com serà obligatori l’ús de la mascareta i la rentada de mans amb gel hidroalcohòlic. L’accés serà lliure, és a dir no caldrà demanar cita prèvia, però es faran controls d’aforament tant en l’entrada i l’eixida així com a l’interior, per evitar aglomeracions. A l’interior del cementeri caldrà respectar les direccions assenyalades en les diferents zones i fer cas a les indicacions dels panells instal·lats per a l’ocasió.

L’alcaldessa del municipi, Conxa Garcia, ha manifestat que, «Ens trobem davant un any excepcional i des de l’Ajuntament volem que l’assistència al Cementeri es realitze amb la major seguretat possible. Per això, volem fer una crida a la ciutadania perquè escalonen les seues visites al cementeri i facen cas a les indicacions establertes per tot el recinte».

Per la seua banda, el regidor de l’àrea de Serveis municipals, Héctor Pradas, considera més que necessària la col·laboració de totes i tots per evitar possibles contagis i garantir d’esta manera la seguretat del veïnat. 

A més, per evitar la concentració de visitants, s’ha ampliat l’horari d’obertura i tancament del cementeri, que serà del 26 d’octubre fins l’1 de novembre de 8:30 hores fins les 19 hores de la vesprada, de manera ininterrompuda.

Deixa el teu comentari