L’Ajuntament de Picassent gestiona quasi al 100% expedients i informes a través de l’Administració electrònica

Els resultats d’esta acció han suposat l’agilització dels tràmits i una gran reducció de paper per part del Consistori

Picassent: Vista del nou edifici municipal d’aquesta localitat de la comarca de l’Horta.

L’Administració electrònica ha arribat per a quedar-se. I l’Ajuntament de Picassent treballa ja mitjançant este sistema des de 2018 amb l’objectiu d’impulsar la seua digitalització i disposar de les ferramentes necessàries per tramitar expedients, informes i altres documents envers la gestió amb l’Administració local.

Tot este treball ha suposat una important reducció de paper en les diverses gestions. La mesura s’emmarca dins de la normativa que obliga a les administracions a impulsar la seua digitalització, augmentant així, la sostenibilitat degut a l’estalvi de paper que esta mesura suposa. 

Així, des de l’àrea de Govern Obert i juntament amb el departament dels serveis informàtics municipals, s’han configurat i posat en marxa diverses plataformes digitals per a estos menesters, des d’on, segons les dades facilitades per esta àrea, des de juny de 2018 fins l’actualitat s’han tramitat vora 30.000 expedients i més de 65.000 informes i documents i amb la conseqüent formació del funcionariat en estes ferramentes. 

«Tot este treball previ fet en els últims dos anys ens deixa molt bones xifres, i fins i tot, ja durant l’anterior estat d’alarma a la primavera, adaptarem ràpidament serveis com el teletreball del personal treballador de l’Ajuntament i d’esta manera continuar oferint els serveis municipals des dels diferents departaments a la ciutadania», ha manifestat la regidora de Govern Obert, Ester Carbonell. 


Deixa el teu comentari