L’Ajuntament de Quart de Poblet acull el projecte europeu “VOCCESS Online” per l’ocupabilitat juvenil

La iniciativa desenvolupa una app i una plataforma interactiva per a ajudar els i les joves a conéixer les seues competències i millorar les seues habilitats

Quart de Poblet acollirà l’experiència pilot del projecte europeu “VOCCESS Online”, una iniciativa sociolaboral que persegueix millorar la qualificació i l’ocupabilitat de la població juvenil. El municipi es converteix així en la primera administració pública que se suma al projecte, aportant la seua experiència tècnica en matèria d’ocupació.

Coordinat per l’associació “Backslash” de Quart de Poblet, que compta amb un ampli bagatge en la realització de projectes basats en emprenedoria i inclusió juvenil, i en avaluació i investigació de polítiques de joventut, “VOCCESS Online” consisteix en el disseny i creació d’una app i una plataforma interactiva on les i els joves podran analitzar els seus coneixements, competències i habilitats. Una vegada fet l’anàlisi, l’eina mostrarà un llistat de possibles professions que s’adeqüen al seu perfil, així com cursos de formació específics per a treballar les habilitats en les quals presenten més manques.

“Gràcies a aquest projecte europeu tenim l’oportunitat de treballar braç a braç amb entitats de nivell internacional amb un perfil molt enfocat a l’emprenedoria i a la innovació social, la qual cosa ens permetrà continuar la nostra aposta en polítiques d’emprenedoria i orientació laboral, oferint, en aquest cas, més possibilitats a la nostra joventut”, va explicar el regidor de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes.

En total, participen altres quatre organitzacions socials, la Educompass Foundation (Bulgària), la CEFE Macedònia (Macedònia), la New Horizons (Itàlia) i la Aydin kulturel gelisim dernegi (Turquia), i s’espera que, en les pròximes fases del projecte, s’incorporen noves administracions públiques, de diferents nivells, procedents dels cinc països participants.

En aquest sentit, Nofuentes va destacar el paper que juga el Consistori en el desenvolupament de la iniciativa, ja que “reforçarem i donarem suport a el disseny de la plataforma i l’app aportant els nostres coneixements i tot el treball realitzat al llarg dels anys en l’àrea d’Ocupació”.

El projecte, que finalitzarà en 2020, va donar el seu tret d’eixida el passat 23 de febrer, en les jornades celebrades a Quart de Poblet. Durant aquesta primera reunió, els socis van definir els objectius específics del projecte, la divisió temporal de les actuacions a desenvolupar i la designació de responsables per a cadascuna de les seues etapes.

“Tenim per davant mesos de molt de treball, però sabem que aquest esforç ens permetrà posar a la disposició de la nostra joventut una nova eina que reforçarà les seues capacitats i els proporcionarà noves opcions d’orientació”, va concloure el titular de Projectes Europeus.

Deixa el teu comentari