L’Ajuntament de Quart de Poblet comença la devolució de la taxa de terrasses de 2020

En total, s’han perdonat 45.672’83 euros amb l’objectiu de combatre les conseqüències de la crisi sanitària en el sector de la restauració local

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha iniciat la devolució de 38.070’3 euros als locals de restauració en concepte de la taxa de terrasses ja abonades de 2020, tal com es va aprovar durant l’Estat d’Alarma. Aquesta mesura, una de les primeres acordades entorn del sector durant el confinament, suposa que els locals estan exempts de pagar la taxa de tot 2020, per la qual cosa s’ha procedit a retornar les quanties ja abonades.

Amb la suspensió de l’aplicació de l’ordenança d’ocupació de terrenys públics amb taules i cadires, l’Ajuntament perdona l’ingrés total de 45.672’83 euros amb el clar objectiu de combatre les conseqüències de la crisi sanitària que està vivint el sector de la restauració local.

Aquesta iniciativa forma part de l’ampli paquet d’actuacions de promoció econòmica i impuls comercial i empresarial, pilar fonamental del Pla de Recuperació Econòmica i Social Municipal posat en marxa.

Així, s’han mobilitzat un total de 904.600 euros per a reactivar el teixit comercial i empresarial i minimitzar sensiblement l’impacte econòmic que la situació d’aquesta pandèmia mundial està generant inevitablement en la població.

Actualment, continua obert el termini per a sol·licitar les ajudes per a persones autònomes amb establiment o local comercial en el municipi, programa al qual s’han destinat 150.000 euros.

El tràmit es pot realitzar fins al 31 de juliol de manera senzilla a través de la seu electrònica, en quartdepoblet.sedipualba.es/, en l’apartat de Catàleg de Tràmits, secció Serveis Relacionats amb Empreses.

Els beneficiaris i beneficiàries, persones autònomes amb establiment o local comercial domiciliat a Quart de Poblet que tinguen reconeguda la prestació extraordinària per cessament d’activitat, podran percebre una quantia de 566 euros, que correspon al 30% de la quota mensual sobre la Base Mínima de cotització en el RETA.

Dins d’aquest paquet de mesures, també s’ha dissenyat un pla d’estímul comercial, dotat amb 7.000 euros, per a la realització d’una campanya especial de promoció comercial amb l’objectiu d’incentivar la compra local, sempre amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants de Quart de Poblet (ACQ).

Deixa el teu comentari