L’Ajuntament de Quart de Poblet commemora el Dia de la Memòria Democràtica a la Comunitat Valenciana

El diumenge es realitza la projecció gratuïta de la guanyadora del Goya a la millor pel·lícula documental, “El Silenci d’Altres”

L’Ajuntament de Quart de Poblet s’ha sumat a la commemoració del 28 de març, Dia de la Memòria Democràtica a la Comunitat Valenciana. Ahir es va celebrar un minut de silenci en record de les víctimes de la guerra civil espanyola i la dictadura, i diumenge que ve, a les 18 hores, el Centre Cultural El Casino acull la projecció de la pel·lícula “El Silenci d’Uns altres”, dirigida per Almudena Carracedo i Robert Bahar i guanyadora del Premi Goya a la millor pel·lícula documental. Ha sigut produïda en col·laboració amb El Desig, d’Agustín i Pedro Almodóvar.

“El Silenci d’Uns altres” narra la cerca d’aquelles persones desaparegudes durant el règim de Franco i els intents per fer front als responsables. Després de dècades de silenci, la societat espanyola va saber que centenars de xiquets i xiquetes van ser robats abans i durant la dictadura. Però no solament això, ja que el film parla de tortures, execucions extra judicials, el tema de les fosses comunes i tot un procés judicial internacional, la Querella Argentina. A través de les seues històries es pot arribar a conéixer la lluita d’un país que vol reconciliar-se amb el seu passat.

Finalitzada la projecció, s’iniciarà un col·loqui-debat a càrrec de membres de la Comissió Municipal de Memòria Històrica amb la participació del públic assistent.

Deixa el teu comentari