L’Ajuntament de Quart de Poblet es bolca en la protecció de la infància més vulnerable

Més de 250 xiquets, xiquetes i adolescents han sigut atesos pel Servei d’Atenció Primària Bàsica d’Infància i Adolescència


Per a poder detectar situacions de risc i exercir una bona protecció de la infància es requereix d’una adequada coordinació en tots els àmbits i entre totes les institucions implicades. Conscient d’això, l’Ajuntament de Quart de Poblet no sols compta amb un ampli catàleg de serveis psicològics especialitzats, sinó que realitza una intensa labora col·laborativa.

Dins d’aquesta línia d’actuació, el Consistori convoca mensualment al Grup d’Infància i Adolescència, òrgan l’objectiu del qual és fomentar i coordinar la intervenció mitjançant el treball en xarxa dels diferents professionals implicats en l’atenció dels xiquets, xiquetes i adolescents.

A través del treball conjunt entre Serveis Socials, el Centre de Dia, Educació, el Centre de Salut, la Policia Local, la Policia Nacional i Sanitat, es tracta d’atendre i intervindre en totes les situacions existents que afecten les i els menors del municipi, especialment en el cas de les famílies més vulnerables.

Una labor que en 2020 va portar a l’àrea d’infància i adolescència d’Atenció Primària Bàsica de Serveis Socials a realitzar intervencions amb 253 xiquets, xiquetes i adolescents en 184 famílies, llars en els quals es donaven escenaris de vulnerabilitat i de risc o que comptaven amb menors en situació legal de desemparament.

En el cas de situacions de risc, es va actuar amb 35 xiquets, xiquetes i adolescent, i es va fer el seguiment i intervenció dels 19 xics i xiques tutelats per la Generalitat Valenciana.

D’igual manera, es va emportar el seguiment dels tretze menors que es troben en acolliment en família extensa, en constant coordinació amb la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Entre totes les actuacions dutes a terme per l’equip especialitzat de l’Ajuntament, destaquen especialment aquelles donades en situacions de crisis, un total de 25 durant l’any passat. Es tractava de contextos en els quals s’havia produït violència entre els membres de la unitat familiar o existia una situació de desprotecció de xiquets, xiquetes i adolescents. Circumstàncies que van requerir d’una resposta immediata, adequada i sovint coordinada amb altres sistemes professionals i recursos extramunicipales, sempre des de la base d’assegurar el suprem interés del menor.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.