L’Ajuntament de Quart de Poblet se suma a la campanya “Amb l’alcohol, mantingueu les distàncies”

Amb aquesta iniciativa es vol desmuntar els mites relacionats amb el consum d’alcohol i la COVID19

Dins de les seues polítiques de promoció de la salut, l’Ajuntament de Quart de Poblet continua treballant des de la conscienciació i la sensibilització, desenvolupant i col·laborant en diferents programes de manera transversal. En aquesta ocasió i amb motiu del Dia Mundial Sense Alcohol, que se celebra el 15 de novembre, s’ha sumat a la campanya “Amb l’alcohol, mantingueu les distàncies”, articulat des de les Unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana.

A través de diferents creativitats, es pretén acabar amb els mites més estesos relacionats amb el consum d’alcohol. A més, es contextualitzen amb la crisi sanitària que s’està vivint i que ha implicat un canvi en la nostra manera de sociabilizar.

Qüestions com quedar amb amics i amigues amb l’objectiu de beure en un bar o a casa amb l’excusa de mantindre les relacions i una vida social es combaten proposant un altre tipus d’activitats en les quals, a més, es mantinga la distància física. En aquest sentit, també es posa l’accent que el consum d’alcohol redueix la percepció de risc, per la qual cosa augmenta el risc de transmissió del virus.

Un altre dels mites amb els quals es vol acabar és la falsa percepció que el consum de begudes alcohòliques ajuda a afrontar l’estrés. La realitat que aquesta campanya vol evidenciar és que es tracta d’una substància depressora que augmenta els símptomes de pànic i agreuja els trastorns d’ansietat i depressió, de manera que no és una eina per a afrontar la pandèmia.

Deixa el teu comentari