L’Ajuntament de Quart de Poblet se suma a la lluita contra la drogodependència

La UPCCA celebra el dia contra la droga amb la campanya “Contagia’t de prevenció”

L’Ajuntament de Quart de Poblet desenvolupa des de fa anys una intensa labor de visibilització i prevenció de conductes addictives, conscient de les dificultats socials i de salut pública que causa la problemàtica de la drogodependència en la societat actual, posant l’accent principalment en el col·lectiu juvenil, més vulnerable davant aquesta.

Coincidint amb el Dia Internacional Contra la Droga, que se celebra el 26 de juny, i emmarcat dins dels plans estratègics que es desenvolupen a través de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), l’Ajuntament ha coorganitzat la campanya de sensibilització, al costat de més de 80 UPCCAs de la Comunitat Valenciana, “Contagia’t de prevenció”.

L’objectiu que es persegueix amb aquesta iniciativa és, a través d’un vídeo, acostar a la ciutadania els serveis públics de prevenció de les conductes addictives d’aquesta unitat amb la qual compta el municipi i que està a la disposició dels veïns i veïnes que la necessiten.

Un dels pilars fonamentals del treball que desenvolupa la UPCCA de Quart de Poblet és la prevenció escolar, que es realitza en col·laboració amb els centres educatius del municipi a través d’activitats específiques per a cada grup d’edat i tenint en compte les diferents addiccions que es poden donar entre la població més jove. Durant el primer trimestre d’aquest curs es van dur a terme tallers de sensibilització sobre els riscos dels mals usos de les Tics en 5é de primària i sessions de teatre per a la prevenció dels mals usos de les xarxes socials en 6é de primària i 1r de l’ESO.

En els últims mesos, donada la situació de confinament, aquestes activitats s’han hagut d’adaptar i realitzar de manera virtual. A través de les xarxes socials, per a arribar al públic més jove, s’han dut a terme tallers de begudes saludables, videoforums i xarrades sobre el tabac dirigides a secundària. A més, també s’han realitzat una sèrie de videoconferències de promoció de la salut dirigides a les famílies amb l’objectiu que adquirisquen i perfeccionen les seues habilitats per a la vida, aprenent a millorar les tensions, l’estrés i les emocions, una qüestió clau en la prevenció de les conductes addictives.

D’altra banda, l’equip de professionals de la UPCCA de Quart de Poblet no ha deixat de donar suport psicològic durant els mesos de confinament a través de videoconferència i contacte telefònic als i les menors que atén regularment, ja que justament aquests moments d’incertesa poden agreujar encara més les seues situacions.

A part de les accions que es duen a terme de manera regular, l’Ajuntament també encapçala diverses campanyes amb la finalitat de conscienciar a la població sobre unes certes drogues, treballant de manera transversal amb les diferents àrees municipals i els diferents col·lectius ciutadans que puguen beneficiar-se d’elles. Entre aquestes campanyes destaquen el “Servei Responsable”, en coordinació amb el Centre d’Ocupació i Desenvolupament i l’Associació ACQ, dirigida al sector de l’hostaleria; la formació d’agents de salut dirigit a facilitadores i facilitadors d’activitats esportives, que s’ha desenvolupat en col·laboració amb l’àrea d’Esport i l’associació Quart per l’esport; o el “Dia mundial sense tabac”, en el qual es van difondre vídeos de sensibilització per a joves en col·laboració amb l’àrea de Joventut i Quart de Nit.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Quart de Poblet està realitzant una important aposta per enfocar la prevenció de les conductes addictives i la promoció de la salut a l’àmbit comunitari amb el ferm propòsit de continuar avançant en la mateixa línia.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.