L’Ajuntament de València comença la instal·lació d’una zona de jocs inclusius al parc ubicat entre els carrers Borriol i Els Lleons, al barri d’Aiora

El Consistori inverteix en este projecte 55.200 euros

El vicealcalde de València i regidor d’Ecologia d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, explica que es tracta d’un projecte sorgit de l’edició dels pressupostos participatius DecidimVLC del 2018. En este sentit, destaca «el compromís del govern de Joan Ribó per atendre les necessitats dels veïns i veïnes que es tradueix en inversions per millorar els recursos destinats als barris i pobles de València». També destaca el treball per avançar en una ciutat inclusiva on «totes les persones, xiquets i xiquetes, puguen jugar i gaudir dels nostres espais verds en igualtat de condicions».

Les obres d’adequació per instal·lar esta zona de jocs inclusius al parc ubicat entre els carrers Borriol i Els Lleons al barri d’Aiora està previst que finalitzen en un mes. Este parc té una superfície aproximada de 2.600 metres quadrats amb una ampla zona de jocs infantils i una altra amb una pista per a la pràctica esportiva. 

En concret, l’espai on s’està actuant disposa ara per ara d’un conjunt de jocs infantils amb tobogan, panells de jocs, molls i diferents zones de pas que van enllaçant els diferents elements. També compta amb un paviment de terra morterenca i una xicoteta zona lineal on se situen un balancí i dos molls més. Es tracta d’una superfície de 150 metres quadrats. 


Les obres consisteixen en el desmuntatge dels jocs infantils existents, alguns dels quals es reinstal·laran, i es col·locaran cinc nous elements de joc infantil. Tots ells podran ser utilitzats per usuaris amb mobilitat reduïda: gronxador niu, bol giratori, moll d’integració i carrusel. La instal·lació es completarà amb la col·locació d’un nou paviment amortidor d’impactes i tanca de parc infantil. 

El pressupost de l’obra són 55.194 euros i el termini per a la finalització de les obres són 30 dies. 

El vicealcalde de València i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha assenyalat que «des de fa alguns anys estem canviant les zones de jocs infantils dels nostres parcs i jardins per jocs inclusius per tal que puguen ser utilitzats per xiquets i xiquetes amb totes les capacitats». 

També Campillo ha volgut recordar que de moment les zones de jocs infantils ubicats als espais verds de València estan precintades per precaució davant l’expansió de pandèmia de la COVID19, ara bé «quan puguen obrir-se de nou, els xiquets i xiquetes del barri d’Aiora podran disfrutar en igualtat de condicions d’estos nous jocs». 

Deixa el teu comentari